Hazineye ait Tarım Arazilerinin satışına ilişkin duyuru!

10 Nisan 2015 17:20

2B olmayan Hazineye ait Tarım Arazilerinin kullanıcıları, kiracıları veya hissedarlarına kullandıkları arazileri, 2B arazileri ile aynı koşullarda satın alma imkanı getirildi. 6292 saylı Kanunun 12 nci maddesi uyarınca Hazineye ait Tarım Arazilerinin satışına ilişkin başvuru süresi 27.04.2015 tarihine kadar devam edecek.

Konu ile ilgili olarak Defterdarlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği üzere, 26.04.2012 tarih ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6292 sayıIı "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun" ile adından da anlaşılacağı üzere sadece 2B arazilerinin satışı düzenlenmemiş olup, anılan kanunun 12. maddesi ile 2B olmayan Hazineye ait Tarım Arazilerinin kullanıcıları, kiracıları veya hissedarlarına kullandıkları arazileri, 2B arazileri ile aynı koşullarda satın alma imkanı da getirilmiştir. 6292 saylı Kanunun 12 nci maddesi uyarınca Hazineye ait Tarım Arazilerinin satışına ilişkin başvuru süresi 27.04.2015 tarihine kadar devam etmektedir. Bu kapsamda, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte geçerli olan belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan Hazineye ait tarım arazilerini, Hazineye ait tarım arazilerinin 3lll2l20l1 tarihi itibariyle en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kiralayan, kira sözleşmesi halen devam eden kiracılar, Hazineye ait tarım arazilerinin 31-12-2011 tarihi itibariyle en az iç yıldan beri tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği İdarece belirlenen kullanıcılar, Hissedarlar, Defterdarlık veya Mal müdürlükleri tarafından tespit ve tebliğ edilen satış bedelini itiraz etmeksizin kabul etmeleri koşuluyla doğrudan satın alma hakkından yararlanabilecektir.

Kanunun Sağladığı Avantajlar :

1-Satış Bedeli rayiç bedelin yüzde 50 si olarak belirlenmiştir.

2- Peşin ödemede ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacaktır.

3-Satış bedelinin en fazla altı yılda, oniki eşit taksitle faizsiz ödenebilme imkanı bulunmaktadır.

4-İndirimli taksitlendirme seçeneği getirilmiştir. Buna göre, satış bedelinin en az yansının

ödenmek istenilmesi halinde satış bedelinden yüzde 10 oranında indirim yapılarak, yarısı peşin alınacak, kalan yarısı için ise taksitlendirmedeki süreler uygulanacaktır.

5-Taşınmazların üzerindeki yapı ve tesislerden ayrıca bedel alınmayacaktır.

6-Satış bedelinden, başvuru tarihi itibariyle son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri

mahsup edilecektir.

Ayrıca, 2-B kapsamındaki taşınmaz mallarını 6292 sayı|ı Kanun hükümleri uyarınca taksitli olarak satın alanların herhangi bir hak kaybına uğramamaları açısından (iki taksitin üst üste ödenmemesi halinde bu taksit bedelleri sözleşme süresi sonuna kadar ödeme yapılabilecek ancak izleyen taksitlerden herhangi birinin ödenmemesi halinde sözleşme feshedilecektir) taksit ödeme sürelerini geçirmemeleri önem arz etmektedir.

Ayrıntılı bilgi için Isparta Defterdarlığına veya İlçe Mal müdürlüklerine başvurulması gerekmektedir”.

 

 

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...