BAKA ve THY’den golf öncelikli spor turizmi hamlesi

11 Nisan 2015 13:08

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türk Hava Yolları ile birlikte Antalya Valiliği’nin önderliğinde turizmin yıla yayılmasına hedefiyle Antalya Golf Fam-Trip (tanıtım turu) düzenledi. Sürdürülebilir turizm ve bölge ağırlıklı yeni tur programlarının oluşturulması amacıyla Fransa’dan golf profesyonellerine yönelik çalışan seyahat acente yetkililerinden oluşan heyeti kabul eden Kültür ve Turizmden Sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Avrupa’nın en iyi destinasyonu seçilen Antalya Belek’in golf turizmi için önemini vurguladı ve “Umarım sizler de bizler kadar Antalya’yı seversiniz” dedi.

Sektörün aktörleri, ilgili kurum ve kuruluşlarıyla hareket eden BAKA, turizmin yıla yayılması ve zengin nitelikli turist çekme çalışmalarını sürdürüyor. BAKA ile THY, Antalya Valiliği’nin önderliği, Antalya Rehberler Odası’nın katkıları, konaklamada Crystal Tat Beach Golf Hotel ve ulaşımda da Kesit Travel’ın sponsorluklarında yüksek cirolara sahip Fransız seyahat acentesi yetkililerine yönelik tanıtım turu hazırladı. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün katkı sağladığı Antalya Golf Fam Trip için İstanbul aktarmalı Antalya’ya gelen golf turizminde yüksek cirolara sahip Fransız seyahat acentesi yetkilileri, Antalya Valiliği’ni ziyaret etti. Heyeti kabulünde Antalya ve bölgenin turizm potansiyeli ile destinasyonları hakkında bilgiler veren Kültür ve Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Recep Yüksel,  Antalya Belek'in golf profesyonelleri için çok önemli bir destinasyon olduğunu belirtti.

BELEK AVRUPA’NIN EN İYİ GOLF DESTİNASYONU

Belek’e başta İngiltere’den olmak üzere yılda  yaklaşık 150 bin oyuncunun geldiğini ve 500 bin oyun oynandığı bilgisini veren Vali Yardımcısı Yüksel, “Belek 2012 yılında, Avrupa’da golf sektörünün en yüksek tirajlı ve saygın dergilerinden Golf Magazin ve Golf Journal tarafından Avrupa’nın en iyi destinasyonu seçildi. Yine 2013 yılında Golf Magazin dergisi tarafından düzenlenen Golf Magazin Award 2013 töreninde Belek Avrupa’nın En İyi Golf Destinasyonu ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) 2008 yılı için Antalya-Belek Bölgesi’ni Avrupa’da yılın en iyi golf bölgesi seçti. Belek’teki Turkish Airlines Open 2013 golf turnuvasının başlama vuruşunu dünyanın bir numaralı golf oyuncusu Tiger Woods yaptı. Avrupa şampiyonalarının çeşitli ayakları Belek’te oluyor. Mayıs ayında NATO'nun Dışişleri Bakanları Toplantısı, Kasım ayında da G-20 ve işadamlarına yönelik B-20 zirvesi Belek’te yapılacak. Yılda 12 milyon yabancı turist Antalya’ya geliyor. Umarım sizler de bizler kadar Antalya’yı seversiniz” diye konuştu.

Toplantıda, BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, uzmanlar Osman Erol Saraydere, Seyitcan Altınkaynak ve Selin Şen de hazır bulundu. Fransa’dan öncelikli golf olmak üzere spor turizmine yönelik çalışan seyahat acenteleri Desires&Reves Tur’dan Turizm Danışmanı Lola Bordas ile Golf Turizmi Koçu Patrick Dinclaux, Greens Du Monde’dan satış sorumlusu Amandine Salesky ve Golfxpedition Voyages d’Oc’dan CEO Maud Morel, müşterilerine Antalya destinasyonunu pazarlamak amacıyla Belek 0,bölgesindeki golf tesislerinde incelemelerini 3 gün boyunca sürdürecek.

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...