Alo Moloz Hattı kuruldu

11 Nisan 2015 13:14

Tarife komisyonu Başkanı Musa Kaya, il merkezinde alo Moloz Hattı (260 21 00) kurulduğunu açıkladı ve evlerdeki küçük çaplı molozların belediye ekiplerince alınacağını duyurdu.

Belediye Meclisi Nisan ayı son oturumunda Tarife Komisyonu'nun molozlar konusunda aldığı kararı görüştü. Komisyon Başkanı Musa Kaya, inşaat atıkları, yıkıntı, hafriyat toprağı ile ilgili yeni kararlar aldıklarını belirterek, ''Hafriyat komisyonu yönetmeliği gereğince belediyemiz yeni bir hafriyat döküm alanı yapmıştır. Bu alan çöp depolama alanı yanındadır. İlimizde tüm hafriyat atıkları oraya götürülecektir. Bu hizmetin karşılığında bir fiyat belirledik'' dedi.

HER ARAÇ İÇİN 150 TL, TON BAŞINA 2,5 TL ALINACAK

Belirledikleri ücretleri açıklayan Kaya, ''Örneğin taşıma izin belgesi olarak her araç için 150 TL alınacak. Bu belgelerin kaybı sonucunda tekrar müracaatında 50 TL alınacak. Herhangi bir yerden hafriyat alınacak orası için 1 defaya mahsus 50 TL alınacak. Bunların depolanması hususunda ise kantar var. Bu kantara giren hafriyat döküntüleri için ton başına 2,5 TL alınacak'' diye konuştu.

Kurulan Alo Moloz Hattı telefon numarası  260 21 00'dır. Örneğin mahalle sakinlerinden herhangi bir vatandaşın evinde küçük molozlar oldu. Bunları çuvallıyorlar evinin önüne koyuyorlar. Biz de bunu alıp götürüyoruz ve çuval başına 2 TL alacağız. Bazı arkadaşlar 'Traktörle getirsek ne olur?' dedi. 2 tona kadar hizmet olduğu için ücret alınmayacak'' şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1341 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...