Amaç; Yerel yönetim süreçlerine vatandaş katılımını artırmak

2 Kasım 2012 19:02

Yerel Yönetim süreçlerine vatandaş katılımını artırmayı amaçlayan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin uzmanları deneyim paylaşımı için Isparta’da.

Isparta, 02 Kasım 2012 - Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin faaliyetleri ‘’Vatandaş Katılımı’’ konulu eğitim programıyla Isparta’da devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından kamu hizmetlerinde şeffaflığı ve halkın karar alma süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla yürütülen projenin ikinci bileşeni altında uygulanan eğitim programı da bu kapsamda “Vatandaş Katılımı” konusunu ele alacak.

Eğitim programı, Isparta Belediyesi ve Kent Konseyi’nin, yapılan anketler aracılığıyla gerçekleştirilen ihtiyaç analizi çalışmasının sonuçlarına göre oluşturuldu. Türkiye’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde benzer çalışmalar yürütmüş yabancı ve yerli uzmanlar tarafından verilecek eğitimde vatandaşların yerel yönetim süreçlerine katılımının önemi, katılımı sağlamanın yolları, kent konseylerinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği ve tüm bu süreçlerde kullanılması gereken yöntemler, eğitim süresince katılımcıların etkin katılımı sağlanarak  tartışılacak.

Isparta Belediyesi yöneticileri, Kent Konseyi yöneticileri ve üyeleri, mahalle muhtarları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile STK temsilcileri gibi çeşitli grupları  bir araya getirmesi beklenen eğitim 05 Kasım, Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacak.  İki gün sürecek ve  Barida Otel’de düzenlenecek olan eğitim,  06 Kasım Salı  günü saat 17:30’a kadar sürecek.

Eğitimin birinci gününde projenin ikinci bileşeninden sorumlu Sivil Toplum Katılım Kilit Uzmanı Anke Ruige ile Eğitim Uzmanı Pavel Micka katılımcılık konusunda teorik bilgiler ve uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşacak. Eğitimin ikinci gününde ise Eğitim Uzmanı Sezin Üskent katılımcılara, kent konseylerinde kurumsal yapı, plan ve bütçe gibi konularda  bilgi ve deneyimlerini aktaracak.   

Demokratik yönetişimin hayata geçmesi; şeffaf, hesap verilebilir ve vatandaşlara etkin hizmet sunan yerel yönetimlerin oluşması, halkın karar alma süreçlerindeki katılımının artması konularında katılımcı analitik araçlar geliştirmek ve araçların kullanımını özendirmek için geliştirilen Stratejik Yerel Yönetişim Projesi ile yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetimi güçlendirmek için yerel yönetimlerin kapasitesini iyileştirerek, Yerel Yönetim Reformu’nun kapsamını genişletmek amaçlanıyor. Proje,  Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Konya, Sakarya, Samsun Büyükşehir Belediyeleri ile Balıkesir, Çorum, Denizli, Bağlar/Diyarbakır Elazığ, Isparta, İskenderun/Hatay, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Kahramanmaraş, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa ve İstanbul-Bahçelievler olmak üzere 26 belediyede uygulanıyor.

KATILIMCI STRATEJİK YEREL YÖNETİŞİM

EĞİTİMLERİ ISPARTA EĞİTİM PROGRAMI

5-6 Kasım 2012

Barida Otel Toplantı Salonu

5 KASIM 2012

8:30 – Kayıt

9:00 – 12:30 – Modül 1.1 : Katılım nedir; Stratejik Planlama sürecinde paydaşların rol ve sorumlulukları nelerdir?

12:30 – 13:30 Öğle Yemeği

13:30 – 15:30 Modül 1.2: Paydaş analizi ve hedef kitlenin temsili

15:30 – 15:45 Ara

15:45 – 17:45 Modül 1.3: Katılımcı Politikalar Geliştirilmesi

6 KASIM 2012

8:30 – Kayıt

9:00 – 12:30 – Modül 2.1 : Türkiye’de Katılımı Düzenleyen Yasal Çerçeve ve Kent Konseyleri

Modül 2.2: Kent Konseylerinde Kurumsal Yapının Güçlendirilmesi

12:30 – 13:30 Öğle Yemeği

13:30 – 15:30 Modül 2.4: Kent Konseyleri için Etkili İletişim ve Görünürlük

15:30 – 15:45 Ara

15:45 – 17:30 Modül 2.3: Kent Konseylerinin çalışma planlarının hazırlanması

 

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...