Yörükler Birlik Tüzüğünü İmzaladı

14 Nisan 2015 17:40

Toroslar Yörük Türkmen federasyonu ve Isparta Yörük Türkmen derneği yine yollardaydı. Dernek Başkanı Hasan Parlakyıldız, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı ve Dernek Sekreteri Veli Tombul Bursada Yapılan 11. Osman Gaziyi Anma ve Bursanın Fethi şenliklerine giderek ilimizi temsil ettiler.

Şenlik sonrası akşam yapılan istişare toplantısında ise Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinin statüsünün müzakereleri bitirilerek ilk imzalar atıldı. İmzalar tamalanınca statü bakanlar kuruluna teslim edilerek birlik statüsü onaylanacak.

Birliğin kurulması ile ilgili Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: " Bu yıl 11. Yapılan Osmanlı impartorluğunun kurucusu olan Osman Gaziyi Anma ve bursanın fethi şenliklerine ilimizi temsilen katıldık. Bursada herşeyden önmelisi fetih yürüyüşünde bursa halkının yoğun ilgisi ile karşılaşmamız oldu halk bir olayın içine girmiş ise korkmamak gerek çünkü içimizdeki her türlü kaygı yok oluyor demektir. Bursa halkının Yörük Türkmen derneklerine gösterdikleri ilgi görülmeye değerdi. Biz Isparta Yörük Türkmen derneği olarak "SEN BEN YOKUZ, BİZ VARIZ" düstürü ile hareket ederek 15 yıllık çalışmalarımızın sonrasında Türkiye'de ve dünyada bulunan kardeşlerimizin dertleri ile dertleşmek sevinçleri ile sevinmek amacı ile takriben 2 yıl önce kurulumasına karar verilen birliğimizi koca Türk Dünyasına hitap etmesi için değişik yer ve zamanlarda yaptığımız toplantıların sonuçlarını almaya başladık. Birliğimizin statüsü hazırlandı ve ilk imzalarımızı attık. İmzalarımızın hepsi tamamlandıktan sonra ise statümüzü bakanlar kuruluna sunacağız, bakanlar kurulunda onaylandıktan sonra birliğimiz resmen kurulmuş olacak.

Bugün ülkemize baktığımız zaman pek çok etnik guruplar ülkemizin yönetiminde söz sahibi olurken maalesef Yörük Türkmen camiası bizim çocuklae muamelesi görerek siz bizdensiniz siz bir durun diye oyalanarak hep sokakta bekletilmişiz. Biz Yörük Türkmen camiası olarak artık ülke yönetiminde görev almak ve güzel yurdumun üzerine oynanan oyunları bozmaya ve milli birlik ve beraberliğimizi yeniden tesis etmeye ülkemdeki huzur ve ve barışın yeniden yeniden inşasına talibiz". dedi.

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...