“Olayın takipçisi olacağız”

2 Kasım 2012 19:04

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Isparta’da Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan sağlık çalışanın bir hasta tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğraması olayını kınadı.

Konu ile ilgili olarak adli sürecin başlatıldığını bildiren Sağlık Müdürü Karakaya, “Olayı kurumumuz ve personelimizi yasal haklarına sonuna kadar savunacağız” dedi.

Karakaya’nın konu ile ilgili açıklaması şöyle: “01.11.2012 tarihinde saat 14.38 sıralarında polikliniklerde bulunan kan alma birimizde sağlık çalışanımız Acil Tıp Teknisyeni F.E’ye hasta S.A. tarafından kan alma biriminde yaşanan tartışma sırasında sözlü ve fiziksel saldırıda bulunulmuştur. Bunun üzerine Hastanemizde hizmet vermekte olan Çalışan Hakları ve Güvenliği birimi tarafından kurulan beyaz kod birimimizin olaya müdahalesi edilmiştir. Sağlıkta şiddeti önlemek amacıyla kurulan Sağlık Bakanlığımızın Beyaz kod birimine ve yasal bildirimler yapılmıştır. Adli süreç başlatılmıştır.

Fedakarca görevini ifa etmeye çalışan personelimize yapılan saldırıya şiddetle kınıyor, olayı yaşayan personelimize geçmiş olsun diyoruz. Olayın takipçisi olacağız. Olayı kurumumuz ve personelimizi yasal haklarına sonuna kadar savunacağız. Olayların olmaması için alınan tedbirler ve en kısa sürede müdahale edilmesine rağmen bu olayın gerçekleşmesi bizleri üzmüştür. Büyük bir özveri ile çalışan sağlık personelimizi çalışma azmini kırmaya yönelik olayların tekrar etmemesini diliyoruz.

Kötü olayların bizim aşk ve şevkle verdiğimiz sağlık hizmetlerini zedeleyemeyecektir.  Değerli Isparta halkına saygılarımı sunuyorum.

Sağlık personelimize yapılan bu şiddeti şiddetle kınıyoruz”.

Bu haber 909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...