Prof Dr. Muhammet Özekes, SDÜ’ de Konferans Verdi

14 Nisan 2015 17:43

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda “Medeni Usul Hukukunun Güncel Sorunları” adlı konferans düzenlendi. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Özekes, sunumunda Türk yargı sisteminin eksiklikleri, bir hukukçunun nasıl olması gerektiği ve dava hazırlığının nasıl olması gerektiği konularında öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

Türkiye’de sağlıksız bir yargılama piramidi olduğunu söyleyen Özekes, istinaf mahkemelerine olan ihtiyaçtan bahsederek bu yüzden Türkiye’de kısa sürede bitecek işin çok uzun zaman aldığını söyledi.

Ülkenin sorununun hukukçu ve yargılama olduğunun altını çizen Özekes, öğrencilere, kendilerine yükümlülük düştüğünü söyleyerek “Siz insanların kaderi ve geleceği üzerine karar vereceksiniz. İnsanların bu konuda sorumluluk verdiği tek kişi sizlersiniz.” dedi.

Türkiye’yi diğer ülkelerle kıyaslayarak değerlendirmeler yapan eleştiren Prof. Dr. Muhammet Özekes, yargılamanın adil olması için alınması gereken tedbirlerden bahsetti.

İki oturumda gerçekleşen konferans, katılımcıların Özekes’e sorular yöneltmeleriyle devam etti.

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...