Yalvaç’ta Turizm Haftası Etkinlikleri

14 Nisan 2015 17:43

Kültür Bakanlığı tarafından tüm yurtta 15-22 Nisan 2015 tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanıyor. Turizm bilincini geliştirmek ve yeni nesile turizm bilincini aşılama amaçlı etkinlikler çerçevesinde Yalvaç’ta da bir program hazırlandı.

Yalvaç Müzesi Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan kutlama komisyonunda Yalvaç Belediyesi, Yalvaç Meslek Yüksekokulu ve Yalvaç Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yer aldı. Söz konusu komisyon tarafından hafta boyunca sürecek çeşitli etkinlikler içeren bir program hazırladı.

Kutlama etkinliklerine 15 Nisan 2015 Çarşamba günü Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü tarafından halkımızın hizmetine sunulacak olan Yalvaç Geleneksel Yemek Evinin açılışı ile başlanacak. Kaş Mahallede bulunan ve Yalvaç Belediyesi tarafından restore edilerek işletilmek üzere Meslek Yüksekokuluna devredilen Yemek evi yanı sıra iki adet pansiyonun da açılışları Belediye Başkanı ve SDÜ Rektörü tarafından saat 14:00’de gerçekleştirilecek.

Programın diğer etkinliklerinde ise Antiokheia örenyeri rehber eşliğinde gezilecek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Turizm Haftasını konulu resim yarışması düzenlenecek ve Prof. Dr. Mehmet ÖZHANLI tarafından da “Arkeoloji ve Tarihi Eserlerin Uygarlıkların Gelişimindeki Rolü” konulu bir konferans gerçekleştirilecek.      

Ayrıca hafta boyunca Müze ve bağlı Antiokheia örenyerine girişler İlköğretim öğrencilerine ücretsiz olacak.

PROGRAM

Turizm Haftası 15-22 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanacaktır.

1.            15 Nisan 2015 Çarşamba günü:

-              Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü tarafından halkımızın hizmetine açılacak olan Yalvaç Geleneksel –Yöresel Yemek Evinin açılışı.

Yer: Yalvaç Geleneksel Yemek Evi Kaşyukarı Mahallesi Saat: 14:00

-              Açılış

-              Saygı duruşu-İstiklal Marşının okunması

-              Protokol Konuşmaları

-              Hacı Eyüp Evi, Geleneksel Yalvaç Yemek Evi, Yalvaç Kültür Evinin açılışı

-              İkram

2.            19 Nisan 2015 Pazar günü :

-              Antiokheia Örenyerinin rehber eşliğinde gezilmesi. Yer: Antiokheia Antik Kenti Saat: 14.00

3.            22 Nisan 2015 Çarşamba  günü:

-              Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Turizm Haftasını konu alan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi Yer: Yalvaç Müzesi Saat: 10:00

-              Prof. Dr. Mehmet ÖZHANLI’nın “Arkeoloji ve Tarihi Eserlerin Uygarlıkların Gelişimindeki Rolü” konulu konferansı – Yer: S.D.Ü Kılıçarslan Yerleşkesi Konferans Salonu

Saat 14:00.

NOT: Hafta boyunca Müze ve bağlı Antiokheia örenyeri İlk Öğretim öğrencilerine ücretsiz olacaktır.

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...