“Yurt dışına ‘Koyun gibi gidip gelmek’ yanlış”

14 Nisan 2015 17:53

Özellikle iç savaşın bulunduğu ülkelere giderek ticari anlaşmalar yapan metal imalatçısı Zekeriya Çak, önemli tavsiyelerde bulundu. Herkesi yurt dışı pazarlarına yönelmeye davet eden Çak, “Yurt dışına gezmek için değil fırsatları kovalamak için gidin” dedi.

İlimizin önemli metal imalatçılarından olan Zekeriya Çak, yurt dışı ziyaretlerine yönelik tavsiyelerde bulundu. Özellikle iç savaşın yaşandığı ülkelerde önemli fırsatların doğduğunu ifade eden Çak, bu bölgelere ziyaretler gerçekleştirip anlaşmalar yaptığını bildirdi. Sadece kendi alanında değil diğer sektörler adına da bağlantılar kurup mal göndermeye başladığını duyuran Çak, işadamlarına seslendi.

“HERKES YURTDIŞINA AMA GEZMEK İÇİN DEĞİL”

Bu zamana kadar 70 bin dolarlık ihracat yaptığını açıklayan Çak, herkesi yurt dışı pazarlarına yönelmeye davet etti. İnsanların yurt dışına koyun gibi gidip, koyun gibi gelmesinden yakınan Çak, “İnsanlar kaçıyor. Savaş var, fakirlik var. Ama asıl para orada. Her yerde ticaret fırsatı var. Ben özellikle bu bölgelere gidiyorum. Buralarda da hayat devam ediyor. İnsanların ihtiyacı var. Herkes kaçmış değil, ülkesinde yaşayan insanlar da var. Gidip, görüyoruz, konuşuyoruz, tanışıyoruz. İnsanlar 7 dil biliyor. Bizde ise çoğu insan 1 dil biliyor. Her gidişimin dönüşünde mutlaka ticaret yaptım, mal gönderdim. Sadece kendi sektörüm değil, ne lazımsa bulup, gönderiyorum. Herkes gitsin ama gezmek için değil. Mutlaka gidilen her yerde ticari fırsat vardır. Ben değerlendiriyorum. Önümüzdeki günlerde Irak bölgesine gitmek istiyorum. Savaş varmış. Varsa var, ecel neredeyse orada yakalar” şeklinde konuştu.

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...