‘’Demirel’in heykelini diktiğim için beni tercih etmemişler!’’

15 Nisan 2015 15:20

7 Haziran’da açıklanan listeye giremeyip AK Parti üyeliğinden istifa eden Esnaf Odaları Birlik Başkanı Aybatılı, gösterilmeme sebebini açıkladı. Aybatılı, hakkında ‘’Bize öyle değil mecliste el kaldıracak indirecek adam lazım. Aybatılı, itaat etmez, Demirel’in heykelini diken bir adamdır’’ denildiğini söyledi

Geçtiğimiz gün aday gösterilmediği için AK Parti aleyhinde açıklamada bulunarak gündemin seyrini değiştiren Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, AK Parti ve mevcut vekilleri yeniden bombaladı. Ayrıca liste açıklandıktan sonra neden aday gösterilmediğini öğrenmek için Ankara’yla temasa geçtiğini ve duydukları karşısında hayrete düştüğünü belirten Aybatılı, listeye giremeyişinin sebeplerini açıkladı.

‘’HERKESİN KONUŞUP DIŞARIDA SÖYLEYEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİM’’

Geçende  doğru bir açıklama yaptığını savunan Aybatılı, ‘’İnsanların konuşamadığı, söyleyemediği şeyleri onların ağız dilleriyle anlattım. Esasında Ispartalı bunu bekliyordu. Her dönem bunlar oluyordu ancak hiçbir aday adayı bunları söylemiyordu. Birilerinin bunu çıkıp anlatması gerekiyordu’’ dedi.

‘’2011’DE DE YARI YOLDA BIRAKTILAR’’

Öte yandan daha önceki dönemlerde de yarı yolda bırakıldığını ileri süren Aybatılı, bunları ortaya koydu. Aybatılı, ‘’2011’de de AK Parti’nin yetkilileri bizden aday ol dediler. 2009’da aday edeceğiz dediniz yarı yolda bıraktınız dedim. Bu seferde böyle mi olur dedim. Yok dediler. Ispartalı seni seviyor, sana ihtiyacımız var dediler. Gel müracaatı yap dediler. O dönemde de müracaat yaptık. Temayül yoklaması olduk. SD Kongre Merkezi’ne gittik. Ak Partililerin bakış açılarını gördük. Herkes bize öcü gibi bakıyordu. Mülakatlara gittik. Sonra neticeye baktık aday gösterilmedik. Biz de itiraz etmedik. 2009’da bunları yıktık, 2011’de aday oluyoruz bize bedel ödetecekler dedik. Sineye çektik.

‘’NURİ UZAKTAŞ’I DESTEKLEMESEYDİM 40 BİN OY ALAMAZDI’’

2014 belediye seçimlerinde aday ol dediler. Peki dedik. Ama İl başkanı Nuri Uzaktaş’ı gösterdiler. Uzaktaş’ı Isparta halkı benimsemedi. Yüzü gülmüyor, soğuk insan, acaba Balaman gibi olur mu dedikoduları yayıldı. Gelin bu yanlıştan dönelim birlikte yürüyelim dedik. Merkezde 70 bin oyumuz var 10 bini vermese 60 bin oy alırız bu oy da bize yeter dediler. Sayın vekiller böyle hesap yaptılar. Bizi göstermediler Sayın Uzaktaş’ı aday gösterdiler. Gösterdikleri gün patladılar. Herkes olmaz dedi. Ispartalı bunu kabullenmedi. Esnaf da başkanım senin için bunu yaparız ama bu insanı tanımıyoruz geçmişte zulüm gördük Balaman gibi olur mu dediler? Olmaz dedik. Ama halkın tercihi oldu. Yanlış bir tercihti. 2009’daki hatayı 2011’de yaptılar. Göz göre göre bir hataydı. Ben karşı çıksaydım oy vermeyin deseydim 40 bin oy alamazlardı. Belki Balaman kadar da oy alamazlardı. 2014’te çok bastırmadım. Bizim desteğimiz olmasaydı bu kadar oy almaları mümkün olmayacaktı’’ diye konuştu.

‘’KOYDUKLARI 3 DÖNEM KURALINA UYDUM’’

Diğer taraftan istifa ederek AK Parti’nin koymuş olduğu 3 dönem kuralına uyduğunu ifade eden Aybatılı, ‘’2015’te yine aynı senaryolar. Birlikte olacağız dediler. Yine de hay hay dedik. Hatta bile bile 3. sırayı istedim. Ben kolay yere talip olmadım. Zor yere talip oldum. Ama yine olmadı. Listeye giremediği için mi bağırıyorsun diyorlar. Eğer öyle düşünseydim 2011’de aday etmediler. O zaman da bağırırdım. 2014’te de aday oldum. Aday etmediler. O zaman da bağırır ve istifa ederdim. Geldim 3. döneme. Burada kabahatimiz ne? Bir de 3. Sırayı istemişim. AK Partililer bana kızmasın. 3 dönem kuralını kendileri koydular. 3 dönem kuralına uydum. Aday etmeyince istifa ettim. Tabi bu işin şaka tarafı’’ şeklinde konuştu.

‘’OY KULLANANLARI BEN SANA OYUNCAK YAPMAM!’’

Son olarak AK Parti milletvekillerini eleştiren ve neden aday gösterilmediğini sebeplerini açıklayan Aybatılı, şöyle devam etti; ‘’AK Parti bugüne kadar yaptırdığı temayül ve araştırmaların hangisine uydu? Hiçbirine uymadı. Peki, uymayacağınız şeyi neden yaptırıyorsunuz? Benim en çok kızdığım nokta bu. Uymayacağınız sistemi neden koydunuz?  Bu insanlarla neden oynuyorsun? Oy kullananları ben sana oyuncak yapmam! Biz bunları yapmıyoruz genel merkezce belirleyeceğiz deseler o zaman ben istifa edersem haklılar. Ama şimdi bunları söylemekle ben haklıyım. Üzerime düşeni yaptım. Söylediklerimin arkasındayım. Öyle söylenmesi gerekiyordu.

‘’KENDİLERİNE MECLİSTE EL KALDIRIP İNDİRECEK ADAM LAZIMMIŞ!’’

Son güne kadar Ankara’dan da bildirdiler 3. sıradasın dediler, tamam dedik. Sonra tablo değişti. Bizi çıkardılar İsmail Özdemir’i koydular. 4’e de Ayşe Usta’yı koydular. Bir gün önce sayın vekil Recep Bey bir arkadaşımızı arıyor ve ‘Beni silmişler, ben yokum’ diyor. O da beni bilgilendiriyor. Sonra baktık ki seçim kuruluna giderken o aralarda bu işler olmuş. Tekrar Recep beyi yazmışlar. 3’den bizi çıkarmışlar. Bu meseleler olduktan sonra Ankara’ya sorduk ‘Bu işler neden böyle oldu?’ diye. AK Parti’nin birinci derecede istediği konu sadakat. Bu 2 arkadaş sadakatli, bizim için mecliste kavga ediyor. Bize bağımlılık testleri yapılmıştır. Yüzde 100 bizim yanımızda olan insanlardır. O yüzden yazdık dediler. Benim sadakatsiz olduğumu nereden ortaya koydunuz diye sorduk. Sen belediye başkanlığı yapmışsın gücün ve imkanın var. Hele hele 3’ten geleceksin. Başkanlık ve anayasa değişikliklerinde itaat edersin ya da etmezsin, zapt edemeyiz diye düşünmüş genel merkez. Başka olumsuz tavrımız var mıymış? Belediye Başkanlık dönemimde Süleyman Demirel’in heykelini dikmişim. Şimdi sadakatla karşılaştırdığımız zaman bize ileride itaat eder, etmez, o yüzden gerek yok demişler. Bu Süleyman Demirel’in heykelini diken, belediye başkanlığı yapan, buradaki arkadaşlarımıza da sormuşlar doğruya doğru yanlışa yanlış der demişler. Bize öyle değil mecliste el kaldıracak indirecek adam lazım. Bunları Isparta’ya iyi hizmet ettiklerinden dolayı değil sadakatten koymuşlar. Mecliste iyi kavga ettikleri için koymuşlar. Ben mecliste kavga ederim. Isparta’nın kavgasını yaparım. Bu arkadaşlar Isparta’nın kavgasını yapmışlar mı? Kendi aralarında kavgaları var.

‘’ISPARTA’NIN AĞABEYİ OLALIM DİYE UĞRAŞIYORUM’’

Isparta’nın bir ağabeyi yok. Isparta’nın ağabeyi olalım diye uğraşıyoruz. Isparta’yı yönlendirebilecek, önünü açabilecek kimse kalmadı. İktidar partisine soruyorum; Isparta’nın istikameti nedir? Biz nereye gidiyoruz? Biz kuzeye ya da güneye gidiyoruz diye bir deyin. Isparta kasabaydı köy oldu. Isparta terk edildi. Isparta’nın günahı ne? Biz aday olalım bunların yapamadıklarını biz yapalım dedik. Üniversite bir şey yapmak istiyor ona engel oluyorlar. Belediye yapmak istiyor ona engel, STK’lar bir şey söyledikleri zaman bu bizden değil diyorlar. Kendi çabalarıyla STK’lar bir şeyler yapacaklar sonra milletvekilleri yaptı onlara teşekkür ediyoruz diyecekler. Bunlar olmaz. Bunlar bir söz söylediğinde hasım ilan ediyorlar. Milletvekilleri bir şey söylüyorlar hemen hasım ilan ediyorlar.

‘’BİR BAYRAM ÖZÇELİK KADAR OLAMADILAR!’’

Milletvekilleri ile karşılıklı söyleşi yapmak istiyorum. Şurada basit olan Dereboğazı, Konya yolunu çözemedik. Bayram Özçelik gibi birisi Burdur’dan çıkıyor Isparta’ya nispet eder gibi Ağlasun’dan yolu programa aldırıyor. Bu nedir? Bir Bayram Özçelik Burdur’da bunu yapıyorsa sen neden yapamıyorsun? Bunun hesabını sana sorarım İşte bunun için adayım. Ben Bayram Özçelik’i tebrik ediyorum. Her şey kulağımızın dibinde Burdur’a yapılıyor. Sayın İl Başkanımız çıkıyor, Dereboğazı yolu yerine Burdur üzerinden gidiverin diyor. Bu insanlarla alay etmek, dalga geçmek değilse nedir? Bu arkadaşlarımız 2 dönem vekillik yaptılar. 2 dönem hizmet etmeyen 3. Dönem mi hizmet edecek? 3. Dönem en rahat dönemleri olacak, neden? Bir daha vekil olamayacaklar. Isparta’yla ilişkileri yok. Süreyya Bey İstanbul’a gidecek. Evi orada. Recep bey Ankara’da yaşayacak. Geçen dönem kaybetti Ankara’dan gelmedi. Yine biz kalacağız. Bu insanlar neden hizmet etsinler ki! Sadakat diye seçiliyorlar. Isparta’nın kavgasını yapmana gerek yok. Bu Isparta’yı cezalandırmak değil de nedir? Hata üstüne hata.

‘’BUNLARA OY VERMEYİN’’

Hep kaybeden Isparta oldu. Bundan sonra da Isparta olmaya devam edecek. Isparta’ya bir fırsat düşüyor. Bunlar oy vermeyin. 4 milletvekilinin üstüne çıkar otururum dedim. Bu sözü durduğum yerde söylemiyorum. Böyle vekillerin üstüne 50 kez çıkar otururum. Yanlış yaptıkları müddetçe erimeye devam edeceklerdir. Son dönemde büyük kayıpları olacaktır. AK Parti’ye oy vermeyin. İsteyen CHP isteyen MHP’ye oy verir. Saadet Partisi de keşke barajı aşsa da Cevat beyi aday çıkarsa. Kendisini de severiz.

‘’AK PARTİ 2 VEKİL ÇIKARAMAZSA ŞAŞIRMAYIN’’

AK Parti 2 milletvekili çıkartamazsa şaşırmayın. 2 çıkarsalar da oyları düşecektir. Böyle olursa eskiye dönerler. Geçmişte Refah Partisi ne olmuştur? 60 vekile düşmüştür. Sen halka kulak vermezsen bu duruma düşersin. Ben CHP ve MHP’nin 1 ve 2. sıra adaylarını bu memleketin kavgasını yapabilecek adaylar olarak görüyorum.’’

 

Bu haber 877 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...