“Alt yapıya hizmet, her yiğidin cesaret edeceği iş değildir”

2 Kasım 2012 19:08

Isparta Belediyesi 81 vilayet arasında alt yapı sorunu olmayan tek il olarak gösterilmesine neredeyse çok az bir zaman kaldı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kalıcı asfalt kaplama projesi ile birlikte ısrarla üzerinde durduğu konuların başında alt yapı çalışmaları gelmektedir. Bu güne kadar kazılan cadde ve sokakların önce alt yapı sorununu kökten çözmenin daha sonra da asfalt kaplamanın yapılması üzerine ısrarla durmaktadır. İşte bu güne kadar hiçbir belediye başkanının gözüne kestiremediği konuların başında da yıllar önce döşenmiş ancak bu gün ekonomik ömrünü tamamlamış olan Demirköprü’den, otogar kavşağına kadar olan alandaki içme suyu şebekesinin yenilenmesi. Şehrin araç trafiğinin önemli bir kısmını da üzerinde taşıyan bu yola bu güne kadar hiçbir belediye başkanı cesaret edip alt yapı hizmetlerini yerine getirememişti. bu nedenle bu cadde üzerinde bulunan bazı kamu kurum binaları zeminde sızan su nedeni ile neredeyse çökme haline geldi. Bu vesile ile Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Demirköprü ile otogar kavşağını içerisine alan yol üzerindeki içme suyu şebekesi yenileme ihalesini gerçekleştirdi. İhale sonrasında kazanan firmaya yer teslimi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftalarda kurban kesilerek başlanan çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çalışmaları da Günaydın fırsat buldukça yerinde takip ediyor. Günaydın çalışmaları basın mensupları ile paylaşmayı da ihmal etmedi. Azınlıkta olan bazı vatandaşların yapılan çalışmaları eleştirdiğine de dikkat çeken Günaydın, 60 yıldır dokunulamayan bu caddelerin alt yapısı tamamlanmadan üst yapısının tamamlanması hiçbir şeyin ifade etmediğini söyledi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Isparta’nın en büyük sorunu ve problemi olan caddedeyiz. Bu caddemizin alt yapısını tamamlamadan üstünü tamamlamış olsak hiçbir şeye fayda etmeyecektir. İşte bunun bir örneğini kafeler caddesinde görmekteyiz. Alt yapı sorunu çözülmeden üst yapısı yapılan kafeler caddemiz sonunda sökülmek zorunda kaldı. Ben belediye başkanı olarak halkımızın gözünü boyamak yerine gerçek hizmeti yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Yolumuzun üzerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü şebekeden kaçan su nedeni ile çatlamış neredeyse çökme üzerine gelmiş durumda. Bu binamızı bir örnek olarak veriyorum. Bu cadde üzerinde aynı konumda olan bir çok binamız bulunmaktadır. Bunun sebebi ise 60 yıl önce döşenmiş ve sağlıksız olan içme suyu şebekesinin artık ömrünü tamamlamıştır. Yeni döşenen bu içme suyu hattımız ile büyük bir sorunu çözmüş olacağız” dedi.

Günaydın ayrıca yapılan çalışmaları eleştirenlere de cevap vererek “alt yapıya hizmet vermek her yiğidin cesareti işi değildir” dedi.

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...