Lavanta Vadisi’ne ORKÖY desteği

17 Nisan 2015 15:55

Türkiye’nin Gül Bahçesi olan Isparta, lavanta yetiştiriciliği konusunda da söz olma yolunda ilerliyor. TÜİK verilerine göre geçtiğimiz yıl 1600 dekar alanda 240 ton lavanta üretimi yapılarak 5 ton lavanta yağı elde edildi.

Süs bitkisi olarak değerlendirilen ancak saç dökülmesinden uykusuzluğa kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen lavanta, Isparta’da sektör haline geliyor. Lavanta için Türkiye’de ilk defa tip proje ile Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ORKÖY Desteği verileceği öğrenildi.

ALTERNATİF GELİR KAYNAĞI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Destek kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğü tarafından Keçiborlu İlçesi Kuyucak ve Çukurören Köylerinde hak sahiplerini belirlemek için kura ile tespit çalışması yapılarak 8 aile belirlendi. Orman köylülerinin gelirinin arttırılması ve alternatif geçim kaynaklarının oluşturulması amacıyla 8 aileye 128 bin TL destek verileceği duyuruldu.

EĞİRDİR FİDANLIĞINDA LAVANTA ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Öte yandan fidan temini noktasında bu sene Eğirdir Fidanlığında 20 bin adet lavanta üretimi yapılması çalışmalarına başlandığı, yapılacak desteklemeyle, 5 dekar arazide kullanılmak şartıyla kişi başına verilecek 16 bin TL’nin 12 bin 800 TL’si kredi, 3200 TL’si ise hibe olarak kullandırılacağı öğrenildi.

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...