Otopark’ta işin zor tarafı tamamlandı

17 Nisan 2015 15:59

Isparta Belediyesi, başlattığı otopark hamlesinde önemli adımlar atıyor. Belediye önü yer altı otoparkının zemin demirlerinin döşenmesi tamamlandı, diğer otoparkların da ihaleleri gerçekleştirildi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapımı devam eden yer altına 3 katlı, 1.750 m2 oturum alanı ve toplamda 5.250 metrekare inşaat alanına sahip olacak Belediye Önü Yer Altı Otopark Projesi ile ilgili gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnşaat yapım çalışmalarının şartnamenin önünde gitmesi için firma tarafından yoğun çaba sarf edildiğini fore kazıkların çakılması, hafriyat alımı ve zemin demirlerinin döşenmesi işlerinin tamamlandığını aktaran Başkan Günaydın, beton döküm çalışmalarının başladığını söyledi. Beton döküm çalışmalarının çift araçla devam ettiğini dile getiren Günaydın, “İşin zor tarafı tamamlandı. Zemin izolasyonları dahil tüm çalışmalar titizlikle sürüyor. Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ile teknik ekiplerimiz inşaat alanında kontrol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

ÇELEBİLER OTOPARKI 13 NİSAN’DA İHALEYE ÇIKTI

Öte yandan daha önce iki kez ihaleye çıkan ancak gerek ihaleye giren firmalardaki evrak eksikliği, gerekse rekabet koşullarının oluşmaması dolayısıyla iptal edilen 3.600 m2 oturma alanında uygulanacak yer altına 4 kat toplamda 14.400 m2 inşaat alanına sahip Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski binası arkasındaki otopark yapım işi 13 Nisan’da tekrar ihaleye çıktı. Kamu yararının ön planda tutulduğunu ve buna bağlı olarak ihaleler yaptıklarını söyleyen Başkan Günaydın, en kısa zamanda buranın da inşaat çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Günaydın, “Belediyenin ve kamunun menfaatlerini düşünerek hareket ediyoruz. Trafik sorununun çözümü için planlı olarak otoparkların yapılması gerekiyor. Bunları da gerçekleştiriyoruz. Gerek belediyemizin önü, gerekse Özel İdare eski binası arkasındaki alandaki otoparklarımızın yanı sıra iki otoparkımızın yapımı ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

GÖKKUBBE FUAR ALANI DA 10 NİSAN’DA İHALEYE ÇIKTI

Diğer taraftan bazı kesimler tarafından “Yapılamıyor, çürüyor” şeklinde tenkit edilen Gökkubbe Fuar Alanı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Günaydın, Gökkubbe için üç kez ihaleye çıkıldığını ancak bu ihalelerin de iptal olduğunu kaydetti. Bu süreçte İhale

Kanunu’na göre Gökkubbe ihalelerini iptal etmek zorunda kaldıklarını ve yine bu süreçte 3,5 ay zaman kaybı yaşandığına dikkat çeken Günaydın, ihalenin 10 Nisan’da gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...