Kanser Haftasında bilinçlendirme çalışmaları yapıldı

18 Nisan 2015 11:21

1 – 7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri ilimizde verimli geçti. Etkinlikler kapsamında katılımcılara KETEM çalışmaları ve kanser türleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca KETEM tarafından yapılan taramalar ile ilgili bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtılarak, vatandaşlar bilinçlendirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya şu ifadelere yer verdi; “KETEM tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde planlanan okullarda eğitim yapılmaktadır. 7 Nisan 2015 tarihinde Ülkü İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen etkinliğe Valimiz Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan ÖZKAN Hanımefendi, Tugay ve Jandarma Komutanlarının eşleri, Okul Aile Birliği Başkanı ile birlikte Milli Eğitim Müdür V. katılmıştır.

 Katılanlara KETEM çalışmaları ve kanser türleri hakkında bilgi aktarılmıştır. KETEM tarafından yürütülmekte olan meme, kolorektal (kalınbağırsak) ve serviks (rahim ağzı) kanserlerinde Ulusal Kanser Tarama Standartları çerçevesinde sürdürülen tarama faaliyetleri ile kanser önleme hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Etkinliğe katılanlara KETEM tarafından yapılan taramalar ile ilgili bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtılmış olup; taramaların ücretsiz yapıldığı bilgilendirilmiştir. Yapmakta olduğumuz   taramalar sayesinde bu üç kanser türünde de erken teşhis imkanları artacak ve hastalarımızda ciddi yan etkilere neden olan tedavilerin önüne geçilecektir. Kanserle mücadelede halkımızın kanser konusunda bilinçlendirilmesi için çalışmalarımıza 2015 yılında ivme kazandırarak  kanser taramasını yaptırmayan vatandaşımızın kalmaması için tüm gücümüzle çalışmalar yapılmaktadır”.

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...