ŞAİK Lisesinin kuruluşu bugün törenlerle kutlanıyor

2 Kasım 2012 19:12

ŞAİK Lisesi kuruluşunun 60. yılını bugün yapılacak etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlayacak. Isparta ŞAİK Lisesi’nin ilk mezunlarından Atilla Süldür, büyük buluşmaya davet etti.  Isparta ŞAİK Lisesi kuruluşunun 60. Yılını görkemli bir törenle kutlamak için bir Komite oluşturdu. 

Komite mezun öğrenciler ve öğretmenlerle büyük buluşmayı gerçekleştirmek için  yoğun bir çalışma yaptı ve pek çok  öğretmene  ve mezuna ulaşmayı başardı. BUGÜNKÜ PROGRAM;

3 Kasım Cumartesi günü yani bugün gerçekleşecek büyük buluşma için hazırlanan program şöyle: Saat 10.30 da ŞAİK Lisesinde toplanılacak. Saat 11.00 de Antalya Belediye Bandosu eşliğinde şehirde bir kortej yürüyüşü yapılacak ve Hükümet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Saat 12.00 de ŞAİK Lisesine dönülecek ve 60. Yıl kutlama töreni başlayacak. Törende eski öğretmenler ve mezunlar konuşmalar yapacaklar.  Halk Oyunları gösterisi izlenecek. okul marşı koro önderliğinde söylenecek. Fotoğraf ,resim sergileri ve anı ürünler standı açılacak. Eski sınıflar gezilerek hatıralar canlandırılacak. Ve sonrasında misafirlere Isparta usulü helva – kabune ikramı yapılacak. Akşam da kutlamaya katılan öğrenciler Barida Otel’de verilen yemekte bir araya gelecekler. YARINKİ PROGRAM;

4 Kasım Pazar günü yani yarın ise; Şehre hakim bir mekanda kahvaltıda buluşmayı sürdürecekler. Hava şartları uygun olursa Kahvaltı sonrasında İslamköy Demokrasi Müzesi ile Atabey ve Eğirdir’e bir gezi düzenlemesi yapılacağı alınan bilgiler arasında.  KOMİTE; “OKULUMUZ 60 YAŞINDA”

Komite tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; “Dün koridorlarında koştuğun, sıralarında oturduğun, geleceğe dair umutlarını kara tahtasında tebeşir tozuyla harman ettiğin okulun 60 yaşında. Bahçe kapısından içeriye attığın ilk adımı hatırla. Boynundaki kravat ve sırtındaki ceketle artık büyüdüğünü hissettiğin, büyük sözler etmeye başladığın günleri. Kalbinin ilk hızlı atışlarını bu okulda yaşadın muhtemelen, yüreğine sevdanın ilk kıvılcımı burada düştü. Yasağa karşı ilk meylin, ilk isyanın, ilk kavgan bu okulun koridorlarında, yollarında vücut buldu. ŞAİK Lisesi hayatı öğretti sana, tıpkı senden öncekilere öğrettiği, senden sonrakilere öğretmeye devam ettiği gibi. Mezun olduğun okulu sorduklarında gururla “ŞAİK Lisesi” dediğin, senin gibi nice değerler yetiştiren, kendine mahsus bir kültürü olan, eğitim ocağı okulun 60 yaşında. İstedik ki içinde senin de olduğun bu hayatı birlikte ebedileştirelim. Artık dünde kalmış, nerede o günler diye hasretle andığımız zamanları, teknolojiye ve kişisel çıkarlara yenik düşmemiş – bu zamanda bulunmayan- o zamanın dostluklarını yeniden hatırlayalım. Son parayla alınmış bir simidin yarısını kardeşten öte bir dostluk kurduğunuz ama yıllar var ki görmediğiniz, görüşmediğiniz, belki de ebediyete intikal etmiş arkadaşınızı, arkadaşlığınızı not düşelim tarihe.Yarına izini bırakalım hem senin hem okulumuzun. Bir fotoğraf albümü ve bir anı kitabı yapalım. ŞAİK Lisesi’nde okuduğun döneme ait fotoğraflarını ve başkaları için değil senin için önemli olan, o günlerin Isparta’sına ve ŞAİK Lisesi’ne ait anılarını bizimle paylaşma lütfunda bulunmanı bekliyoruz. Yarınlara bir ses, bir kayıt bırakmak için; kendin, okulun ve ailen için bir hatıra olsun diye dimağını aç bize, o en güzel yıllarının hatıralarını ve fotoğraflarını paylaş. Mezunlarımızı hayata hazırlayan değerli eğitim kadrosu, okula emek veren memurlarımız, emektar hizmetlilerimiz, kantin çalışanlarımız gibi pek çok değerli insan bu ailenin ayrılmaz, unutulmaz parçalarıdır. Onlar bu bütünün olmazsa olmazlarıdır. ŞAİK Lisesi bu şehrin insanının hayatında iz bırakmış, etki yapmıştır. Yıllar içinde oluşan bu etkinin belgelenip, kalıcı bir esere ve bir geleneğe dönüşmesi bizlerin elindedir. Bu duyguyla buradan tekrar ŞAİK insanlarına seslenmek, ŞAİK ruhunu bu şekilde belgelemeye çalışmak, bu amaçla gösterilen çabaları bir araya toplamak hepimizin borcudur. Bekliyoruz” denildi.

 

 

Bu haber 1141 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...