Eğirdir’in ‘Öğrenciye doyması’ Eğirdirlilere bağlı

2 Kasım 2012 19:14

SDÜ, Eğirdir ilçesine açtığı 4 yıllık Turizm Otelcilik Yüksek Okulu için 6 milyon TL’lik yeni bina projesi hazırladı. Eğirdir’in önde gelen isimlerinden yardım talebinde bulunan Rektör İbicioğlu; “Bu yola ‘Eğirdir öğrenciye doyacak’ sloganıyla çıktık. Fakat bu binayı yapacak sizlersiniz. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Bina için yalpan ilk yardım çağrısında 400 bin TL toplandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık Eğirdir Turizm Otelcilik Yüksek Okulu geçtiğimiz günlerde resmen açılarak okulun tabelaları asıldı. Ancak  şuanda Köprübaşı mevkiindeki Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi binasına geçici olarak yerleşen SDÜ Eğirdir Turizm Otelcilik Yüksek Okulu; Seyahat İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Konaklama İşletmeciliği olarak 3 ayrı bölümde eğitim veriyor. Bu nedenle okula kendine ait bina yapılması gerekiyor.

EĞİRDİR HALKINDAN YARDIM İSTENDİ

İşte bu konu ile ilgili olarak önceki akşam Eğirdir Mavigöl Otel’de geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Saat 190.30’da başlayan toplantıya; Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ve Eğirdir’in önde gelen isimleri ile Eğirdirli işadamları katıldı. Toplantıda, ilçenin önde gelen isimleri ile işadamlarından yapılacak bina için bağış talebinde bulunuldu.

REKTÖR İBİCİOĞLU; “TÜM BU ÇABALARIMIZ

EĞİRDİR’İN EĞİTİM ŞEHRİ OLMASI İÇİN”

Toplantının açılış konuşmasını Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yaptı. İbicioğlu konuşmasında; “Biz eğitime büyük önem veriyoruz ve zaten bunun için çalışıyoruz. Burada da tek hedefimiz Eğirdir’in eğitim şehri olmasını sağlamaktır. Bunun için de çok öğrenciye ve dolayısıyla bu öğrenciler için de yeni binalara ihtiyaç var. Yani bugün burada mübarek bir iş için toplanmış bulunuyoruz.

“ARKANIZDAN DUA EDECEKLERİ BİR ESERİNİZ OLSUN”

Üniversitemiz, Eğirdir Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizin himayelerinde gerçekleşen bu etkinliğe katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Eğirdir’in ilim şehri olması yolunda sizlerin destekleriyle çok önemli bir fonksiyonu gerçekleştireceğiz. Şu an Üniversitemizin tüm dekanları burada, hocalarımızın bir kısmı burada. Türkiye artık bir dönüm noktasında. Gelişmiş ülkeleri yakalamamız için önümüzde bir engel kalmadı. Dünya ülkeleri artık bilgiye hakim olmakla ortaya çıkıyor. Çok az nüfuslu İsrail bile bizden çok fazla patent üretiyor. Bugün, bu dünyada arkamızdan dua edecekleri bir eseri bırakma günümüz olsun.

“ESKİDEN ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİ

SEÇERDİ, ŞİMDİ ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE SEÇİYOR”

SDÜ olarak bir sevdamız var. Senatomuz fedakarca çalıştı, tüm ilçelerimizde yeni branşlar açıldı. Yapılan yatırımlar misliyle geri dönmeye başladı. Bir ilçede dört öğrencinin bulunması bir ailenin geçimi demektir. Bir zamanlar ülkemizde 20 üniversite varken bu sayı şimdi180’e çıktı. Bundan sonra birçok üniversite öğrenci bulmakta güçlük çekecektir. Üniversite sayısı bu denli artınca öğrenciler ve öğretim üyeleri için de seçme şartı arttı. Geçen yıl Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi sıfır çekti. Eskiden öğrenciler mecbur gelirken, şimdi mekana, şartlara, kaliteye bakılıyor. Su Ürünleri Fakültelerinin geleceğinde sıkıntılar var, müfredatta çalışmalar yapılıyor ve YÖK kontenjan kısıtlamasına gitti.

“BİZ EĞİRDİR’İ ÖĞRENCİYE DOYURACAĞIZ DEDİK AMA…”

Biz Eğirdir’i öğrenciye doyuracağız dedik. Dört yıllık Meslek Yüksek Okulunu açtık. Hoca altyapısına ağırlık verdik. Akademik altyapıyı hazırladık. Ancak, yeni bina için siz değerli Eğirdirlilerin katkısı ve desteği şart. Şu anda biz istediğimiz zaman öğrenci alabilecek durumdayız. Eğirdir’e gelen öğrencilerin memnun olması da gerekiyor.

“EĞİRDİR’E BUTİK ÜNİVERSİTE AÇABİLİRİZ” 

Eğirdir’de Butik Üniversite açılması için bir ortam var. 10 bin kişilik bir üniversite Eğirdir’i ihya eder. Şimdi sizlerin elini taşın altına sonuna kadar sokması gerekiyor. Eğirdir’de bir butik üniversitenin altyapısını hazırlamak istiyoruz. Turizm Üniversitesi olması yönünde harekete geçebiliriz. Ancak bunun için sizlerin desteği gerekiyor. Sütçüler, Senirkent, Aksu, Uluborlu’da halkın desteğiyle binalar yapıldı. Şu anda 4 yıllık Turizm Meslek Yüksek Okulunu açtık. Bu okul 10 bölümlü. Bu en az 5 bin öğrenci demektir. Uzattığımız bu eli sizler tutunuz. Bir hayırsever blok halinde yaparsa ismini de verebiliriz. Gerekirse 3-5-10 kişi yaparlarsa isimlerini verebiliriz. Kayseri halkı üç üniversiteyi anahtar teslimi yaptırdı.

“BİNA 6 MİLYON TL’YE MÂL OLACAK”

Eğirdir’e yapmayı planlanladığımız Meslek Yüksek Okulu binası 8 bin216 metrekarekapalı alana sahip olup, 5 katlı olacak. 7 bin metrekarelik kampus alanı bulunacak. Bu bina rakamsal olarak toplamda ise 6 milyon TL’ye mal olacak” dedi.

VALİ OĞUZ; “BİZ GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ, SİZDE VERİN”

Vali Memduh Oğuz da toplantıda yaptığı konuşmada; “Rektör hocamız konuyu çok güzel izah etti. Kendisinin söylemlerine katılıyorum. Eğirdir ilçemiz Isparta’nın turizm bakımından en gözde ilçelerinden birisi. Dolayısıyla yeni bina konusunda bu yükü kaldıracak durumda olduğunu düşünüyorum. Biz de birey ve vilayet olarak gerekli desteği vermeye hazırız. Yükünüzü hafifletmek için beraber çalışmaya hazırız” dedi.

DESTEK TOPLANTISINDA 400 BİN TL TOPLANDI

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından yardım ve bağış toplanmasına geçildi ve Vali Memduh Oğuz’un ilçenin önde gelen İşadamı Mustafa Hobanoğlu’ndan ilk yardımı başlatmasını istemesi üzerine Hobanoğlu; “Biz bu işte varız dedik, sözümüzde duruyoruz ama rakamlar ifade edilirse bazı arkadaşlar rahatsız oluyor” sözleri üzerine Valimiz Memduh Oğuz, rakamların somutlaştırılmasının daha doğru olacağını ifade ettiler. Hemşehrimiz Mustafa Hobanoğlu’nun ilk olarak 50 bin lira taahhüdünden sonra Rektör Prof. Dr. İbicioğlu’da ; “Belediye Başkanımız sayın Osman Nuri Özmeral de bir maaşını bağışlıyor. Bu binayı 3 ay içerisinde bitirmemiz gerekiyor” dedi. Başkan Özmeral ise konuşmalarında özetle “inşaat için gerekli olan hafriyat ve nakliye işlerini, belediye olarak halkımızın adına yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum. Rektör hocam ilk etapta 5 bin öğrenci dediler, Eğirdirimiz güzel bir öğrenci şehri olacaktır” ifadelerini kullandı. Bir soru üzerine söz alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, binanın2000 m2alan üzerine8216 m2kapalı alanlı, 5 katlı ve7000 m2kampüs alanlı olacağını açıkladı. Gülbudak Tarım İşletmelerinin 100 bin TL ve hemşehrimiz Yahya Çeliktaş’ın 50 bin TL. taahhütleri ile mikrofon elden ele dolaşırken Eğirdirliler 500 TL ile 25 bin TL arasında destek taahhüdünde bulundular.

İBİCİOĞLU; “BEN GÖREVİMİ YAPTIM, TAKDİR SİZLERİN”

Katılımcılar okul yapımı için yaklaşık olarak 400 bin TL taahhütte bulunurken Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz konuşmasında şunları söyledi; “Projeyi gördüm, maliyeti biliyorum. Bu paralarla ancak belki temelini atabiliriz” dedi. Toplantı sonunda taahhüt edilen rakamdan pek memnun kalmadığı gözlenen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu “Toplanan para temel atmaya dahi yetmeyecek. Ben görevimi yaptım. Binayı yaptırırsanız öğrenciyi alırsınız. Şu anda para verenler müteşebbis heyeti olsunlar, takdir sizlerindir” dedi. 

Bu haber 973 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...