‘’Belediyenin Darıderesi göletleriyle ilgili tutumu doğru değil’’

18 Nisan 2015 11:35

DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, Isparta Belediyesi’nin Darıderesi 1 Göleti’ni teslim almadığı gibi Darıderesi 2 Göleti’nin de protokolünü imzalamadığını ileri sürdü. Coşkun, ‘’Yasada gölet devir alınmazsa su verilmez maddesi var. Ama biz halkımız için bunu uygulamayacağız’’ dedi.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ile Isparta Belediyesi yine karşı karşıya geldi. Bölge Müdürü Adem Coşkun, Darıderesi 1 Göleti’nin hala daha Isparta Belediyesi tarafından devralınmadığını ileri sürdü. Darıderesi 2 Göleti’nin de ihalesinin 14 Nisan’da gerçekleştirildiğini belirten Coşkun, yine Isparta Belediyesi’nin bu gölet için de protokol imzalamadığını ifade etti.

‘’NORMALDE SU VERMEMEMİZ GEREKİYOR’’

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Coşkun, ‘’Biz Darıderesi 2’de aynı 1’de olduğu gibi su tutacağız. Fazla su tutumu olmayacak. Bu da belediyemizin enerji maliyetini daha da azaltacak. Ancak Isparta Belediyesi bu konuda bizimle iletişime geçip protokol yapması gerekiyor. 1’in devir teslimi alınmadığı gibi 2 için de protokol imzalamadılar. Biz Isparta halkının geleceğini düşündüğümüz için bunu yapıyoruz. Gölet devir alınmazsa su verilmez maddesi var ama biz uygulamayacağız’’ dedi.

‘‘ANDIK DERESİ’NDE SU ÖLÇÜMLERİMİZ DEVAM EDİYOR’

Öte yandan Andık Deresi’nde de su ölçümlerinin devam ettiğine dikkat çeken Coşkun, ‘’Biz bu yatırımın bedelini almak zorundayız. Hizmet götürdüğümüz kurum Isparta Belediyesi. Taleplerini gelip bize anlatmaları lazım. Ben açıkçası belediyenin bu tutumunu doğru bulmuyorum. Darıderesi 1’i devralmaları gerekiyor. Biz bunun yatırım bedelini almak zorundayız. 14 Nisan’da darıderesi 2’nin ihalesini yaptık. Bu yıl içinde temelini atacağız ve kısa sürede bitireceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...