Acil Obsterik Bakım kapsamında sektörlerarası işbirliği

20 Nisan 2015 15:55

Acil Obstetrik Bakım Programı kapsamında, bölgesel olarak yaşanan sorunlara ilimizin uygun yaklaşımı belirlemesi ve uygulamaya koyması için, Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, hedeflerinin; tüm acil obstetrik vakaların acil obstetrik bakım kuruluşlarına ulaşılabilirliğini ve bu kuruluşların kullanılabilirliğini sağlamak olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı; “ Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebek hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetlerin tümünü kapsamaktadır.

Amacı önlenebilir anne ve bebek ölümlerini azaltmak olan Acil Obstetrik Bakım Programı kapsamında, bölgesel olarak yaşanan sorunlara ilimizin uygun yaklaşımı belirlemesi ve uygulamaya koyması için, Vali Yardımcısı Okan LEBLEBİCİER başkanlığında 14.04.2015 tarihinde Isparta Valiliği Gül Toplantı salonunda;

- Valilik,

- İl Sağlık Müdürlüğü,

- Halk Sağlığı Müdürlüğü,

- SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi,

- Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği,

- Belediye Başkanlığı,

- İl Müftülüğü,

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,

- İl Sosyal Güvenlik Kurumu,

- İl Milli Eğitim Müdürlüğü,

- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,

- Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü,

-Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,

yöneticilerinin katılımıyla Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda toplumun farkındalığını arttırmak amacıyla kurumların sağlayabileceği katkılar değerlendirilmiştir. Tüm kurum yöneticilerine Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Şube Müdürü Dt. Oğuzhan YÜKSEL tarafından Acil Obstetrik Bakım Programı sektörel bilgilendirme ve değerlendirme sunumu yapılmış ve sonrasında,

2015 yılı İl faaliyet planı oluşturulmuştur.

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hedefimiz;

Tüm acil obstetrik vakaların acil obstetrik bakım kuruluşlarına ulaşılabilirliğini ve bu kuruluşların kullanılabilirliğini sağlamaktır”.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...