‘’Ayakta kalmak için başka sektörlere girmek zorundayız’’

20 Nisan 2015 16:04

Merko Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, geçtiğimiz Cuma günü Çayboyu’na 4. Şubelerini açtıklarını ve her yıl bir mahalleye şube açacaklarını belirtti. Isparta’da rekabetin acımasız boyutlara ulaştığını ifade eden Özdemir, ‘’Bu şartlarda ya büyüyeceksin ya da yok olacaksın. Biz de büyümeyi tercih ettik’’ dedi.

45 yıldır ilimizde faaliyet gösteren ve kooperatif olma özelliği ile Türkiye’de bir ilk olan Merko, büyüyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, bu kapsamda 4. Şubelerini açtıklarını ve her yıl bir mahalleye yeni bir şube açacaklarını söyledi.

‘’ULUSAL MARKALAR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRDI’’

Isparta’ya gelen ulusal markaların işlerini oldukça zorlaştırdığını bildiren Özdemir, ‘’Hedefimiz her sene 1 ya da 2 şube açmak. Bu şekilde ayakta kalmayı planlıyoruz. Başka da çözüm yolu görünmüyor. Ya büyüyeceksin ya da yok olacaksın. 500 ortağımız var. Merko’nun ayakta kalmasının sebeplerinden biri de halkın markasına sahip çıkması’’ dedi.

‘’HERKES DÜRÜSTÇE ÇALIŞIYOR’’

Öte yandan bir şirket olmadıklarını kooperatif olduklarına dikkat çeken Özdemir, ‘’Türkiye’de 45 yıldır ayakta kalan bizim gibi bir kooperatif daha yok. İşleyiş çok farklı. Tek sebebi şu; bu kooperatifte istikrar var. Biri gitsin yenisi gelsin değil. 2 yılda bir seçim oluyor sadece 1 ya da 2 kişi değişiyor. Herkes dürüstçe çalışıyor’’ diye konuştu.

‘’DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN KONUT YAPACAĞIZ’’

Diğer taraftan gıda sektörünün yanı sıra düğün salonu ve apart yatırımına da girdiklerini ifade eden Özdemir, ‘’Isparta’da  düğün sorunu problemi vardı. Düğün salonu yaptık ve şu anda marka oldu. Toplamda 2 düğün salonumuz var bir de apart yaptık. Öğrencilere de hizmet veriyoruz. Biz yapıya geçmeyi düşünüyoruz. Yapı kooperatifleri. Yani konut. Ayakta kalmak amacıyla bu sektöre de gireceğiz. Konut Isparta’da çok iyi gelişiyor. Bu işe girersek vatandaş bizi tercih eder. Dar gelirli insanlara hitap eden bir konut projesi olacak. Şu anda fikir aşamasında. Gıda sektöründe kar payları her geçen dün düşüyor. Acımasız bir rekabet var’’ şeklinde konuştu.

‘’YENİ BİR ŞUBE DAHA AÇACAĞIZ ARAŞTIRMA YAPIYORUZ’’

Son olarak 4. Şubenin ardından yeni bir şube daha açacaklarını kaydeden Özdemir,  ‘’Bu yıl içinde 1 şube daha açmayı planlıyoruz. Şu anda araştırma yapıyoruz’’ dedi.

Bu haber 946 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...