‘’Barınma sorunu hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözülmeli’’

20 Nisan 2015 16:33

Vali Vahdettin Özkan, SDÜ’de okuyan ila 5 ila 10 bin öğrencinin barınma sorunun biran önce çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Özkan, ‘’Barınma hem öğrenciler açısından büyük bir ihtiyaç hem de iyi bir üniversite, sürdürülebilir bir eğitim açısından önemli’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda SDÜ’nün sunumu sırasında gündeme gelen yurt sorunuyla ilgili duygularını aktardı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ilimiz için büyük bir şans olduğuna dikkat çeken Vali Özkan, ‘’Akademik kadrolarıyla, öğrencileriyle ve bilimsel performansıyla son 7-8 yılda 3 kat yüzde 300-400 fiziki altyapı bu hükümet tarafından inşa edilmiş oldu. Onun için üniversitemiz adına hükümetimize teşekkür ediyorum. Hem fiziki altyapı hem öğrenci sayısı yüzde 300 arttı. Akademik kadrolar yüzde 250 arttı. Fiziki anlamda da m2 hesabı yüzde 300’lük bir büyüme var’’ dedi

‘’BARINMA SORUNUNU HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZMEMİZ LAZIM’’

Öte yandan üniversitede yapılması planlanan 2000 kişilik yurt projesiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Özkan, ‘’Üniversitemizdeki 70 bin öğrenci bizim misafirimiz. Onların barınma sorununu hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözmemiz lazım. Bu konuda yatırımcı kuruluşların, özel sermaye sahiplerinin barınma ihtiyacını mutlaka katkı sağlaması lazım. Barınma hem öğrenciler açısından büyük bir ihtiyaç hem de iyi bir üniversite, sürdürülebilir bir eğitim açısından önemli. Yine barınma; 5 ila 10 bin öğrencimize barınma ihtiyacı için 1. derece stratejik bir öneme sahiptir. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarımıza ilgili bakanlığımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yüzden yurt yapımı ile ilgili kuruluşların en önemli önceliği bu olmalıdır’’ diye konuştu.

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...