PROF. DR. İLKER ÇARIKÇI BİRİNCİ SIRAYI ALDI

21 Nisan 2015 17:49

Sıralamada 6 adayın ismi YÖK’e bildirilecek. YÖK sıralamayı ya olduğu gibi yada değiştirerek 3 adayın ismini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde dün yapılan 7. dönem Rektörlük seçimin ilk etabında 959 öğretim üyesi sandık başına gitti. Oyların 315’ini alan Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı birinci olurken, mevcut Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu 271 oyla ikinci sırada yer aldı.

REKTÖR SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKAMADI

11 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin tarihinde bir ilk yaşandı. Zira ilk kez, mevcut Rektör, katıldığı ikinci seçimde sandıktan 1’inci çıkamadı. Daha önce Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, Rektör olarak katıldığı seçimde sandıktan 1’inci çıkmayı başarmıştı. Ve devamında Rektör olarak atanmıştı. Aynı başarıyı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da göstermişti. Zira 2004- 2008 Dönemi’nde Rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Baydar, aynı yıl yapılan seçimde sandıktan 1’inci çıkmayı başarmıştı. Ve devamında da Rektör olarak atanmıştı.9 Mayıs 2011’de SDÜ’nün 7. dönem 4’üncü Rektörü olan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dün gerçekleştirilen seçimde aynı başarıyı gösteremedi. SDÜ tarihinde ilk kez mevcut Rektör, sandıktan galip çıkamadı. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu dünkü seçimde 271 Oy alarak 2’nci oldu.

YÖK İLK 3 ADAYI BELİRLEYECEK

SDÜ’de yarışa katılan 7 adaydan 6’sı Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bildirilecek. YÖK, çeşitli kıstasları bağlı kalarak 6 adayı 3’e düşürecek. Ve atama onayı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak.

SON KARARI CUMHURBAŞKANI VERECEK

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da YÖK’ten gelen 3 aday arasından sıralama farkı gözetmeksizin birini SDÜ’ye Rektör olarak atayacak.

İŞTE OY DAĞILIMI

ADAY                                                    ALDIĞI OY

 

Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı                    315

Prof. Dr. Hasan İbicioğlu                           271

Prof. Dr. Fatih Gültekin                            142

Prof. Dr. Raşit Altındağ                             89

Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner                      75

Prof. Dr. Turhan Yavuz                             18

Prof. Dr. Nazmi Avcı                                 9

Prof. Dr. Nabi Bilir                                    4

Bu haber 912 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...