SDÜ´den bir ilk daha

3 Kasım 2012 13:42

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Türkiye'de Aile Danışmalığı konusunda eğitim veren tek ve ilk merkez konuma geldi.

Aile içi şiddeti önlemek, ailenin sürekliliğini sağlamak ve boşanan çiftlere psikolojik destek vermek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan “Aile Danışmalığı Eğitimi”, Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin organizasyonuyla SDÜ' de gerçekleştirilecek. Sağlık bakanlığının aile hekimliği modelini örnek alarak hayata geçirmeyi planladığı ve “evlilik öncesi”,“evlilik sırası ve sonrası”, “boşanma süreci ve sonrası” danışmanlık hizmetinin verileceği uygulamada, sosyoloji, sosyal çevreci, psikoloji, felsefe ve rehberlik bölümü mezunları görev yapacak. Toplumun temel taşı olan ailenin ve bu aileyi oluşturan bireylerin psikolojik problemlerini aradan kaldırmak,
problemlerin kaynaklarını araştırmak, her bir aşamasına bilimsel, kültürel ve toplumsal yaklaşımlarla çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirilecek eğitim, 450 saatlik bir süreyi kapsayacak.

 

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...