Babanın feryadı ses getirdi

22 Nisan 2015 18:14

Yaklaşık 3 hafta önce İstanbul Caddesi’nde meydana gelen ölümlü kazada kızı yaralanan Nazım Savaşçı’nın yolda önlem alınması konusunda feryadı karşılık gördü. Başbakanlık, Valilik, Karayolları ve Emniyet’in el uzattığı baba Savaşçı, “Yola trafik ışığı konulacağı söylendi” dedi.

İstanbul Caddesi üzerinde yaklaşık 3 hafta önce otobüsten indikten sonra yaya geçidi üzerinden yolun karşısına geçmek isteyen SDÜ öğrencileri Hatice Kübra Kurşap ile Asiye Savaşçı’ya Ö.Y yönetimindeki motosiklet çarpıştı. Kazada H.K Kurşap hayatını kaybederken Asiye Savaşçı da ağır yalanmıştı. Kazanın ardından memleketi Manisa’dan Isparta’ya gelen Asiye Savaşçı’nın babası Nazım Savaşçı, Isparta Gazetesi aracılığıyla yola önlem alınması gerektiğini belirterek, “Kızımın sağlığını geri verin” şeklinde feryat etmişti.

BAŞBAKANLIK YETKİLİLERİ BABA SAVAŞÇI’YA ULAŞTI

Bu feryadın ardından devlet, acılı babaya el uzattı. Baba Nazım Savaşçı haberinden ardından Başbakanlık yetkililerinin kendisini aradığını ve konuyla yakından ilgileneceklerinin sözünü verdiğini bildirdi. Savaşçı, “Ayrıca Sayın Valimiz, Emniyet ve Karayolları yetkilileri ile SDÜ yönetimi ve Üniversite Hastanesi de bizimle yakından ilgilendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

TRAFİK IŞIĞINI KONULACAĞI SÖYLENDİ

Öte yandan yetkililerin kendisine yolla ilgili önlem alma sözü verdiklerini belirten Savaşçı, “Bizim amacımız bundan sonra bir kişinin dahi canı yanmasın. Yolda önlem alınırsa bu tür kötü olaylar yaşanmaz. Buradan birisi de Allah razı olsun dese olay bitecek. Üst geçit olsun demiştim ancak yetkililer trafik ışığı ile önlem alınacağını söylediler. İnşallah en kısa zamanda bu gerçekleşir” dedi.

KIZIM PES ETMEYECEK, EĞİTİME DEVAM

Diğer taraftan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yatan kızı Asiye Savaşçı’nın 3 hafta sonunda yoğun bakımdan çıkarak normal odaya alındığını dile getiren Baba Savaşçı, “Kızım inşallah birkaç güne taburcu olacak ve eğitimine devam edecek. Hayatı bırakmak yok. Ben inatçı bir babayım. Kızım pes etmeyecek” şeklinde konuştu. 

Bu haber 843 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...