Kore Gazisi’ne hasta yatağında büyük onur!

22 Nisan 2015 18:16

Kore Gazisi 92 yaşındaki emekli Kıdemli Albay Burhan Cahit Çelikyay’a Muharip Gaziler Derneği ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ateşeliği’nce Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakım yatağında madalyası takıldı. Kore’de düşmana boyun eğmeyen Çelikyay, hastalığa da yenilmedi.

Kore’de 1950-1953 yılları arasında savaşan Türk Tugay’ın da görev alan 92 yaşındaki emekli Kıdemli Albay Burhan Cahit Çelikyay’a Isparta Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakım ünitesindeki yatağında Muharip Gaziler Derneği ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ateşeliği’nce madalyası takıldı. Ayrıca Çelikyay’a, Kore Cumhuriyeti’nin Barış Büyükelçisi unvanı verildi. Hasta yatağında duygulu anlar yaşayan kahraman Çelikyay, Kore Cumhuriyeti halkına ve Muharip Gaziler Derneği’ne teşekkür etti.

KALP YETMEZLİĞİ AÇISINDAN KISMİ OLARAK DAHA İYİ

Öte yandan Çelikyay’ın farklı şikayetlerinden dolayı Isparta Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. Yoğun bakımdan çıkarılan Burhan Cahit Çelikyay’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Serkan Kavaklı, “Hastamız birkaç gün devam eden nefes darlığı tanısı şikayetiyle geçtiğimiz hafta Çarşamba gecesi acil servisten yoğun bakıma yatırdık. Birkaç günlük kalp yetmezliği tedavisinin akabinde hastamızda zatürree tanısı ve hafif böbrek yetmezliği tanılarının olması nedeniyle ilgili branşlardan bilgi istedik ve neticesinde Doktor Fatma hanıma antibiyotik tedavisinin devam açısından devrettik. Kalp yetmezliği açısından kısmi olarak daha iyiyiz. Takibini de ilaç tedavisiyle yapacağız” şeklinde konuştu.

RAHATSIZLIĞINI ATLATTI

Göğüs Uzmanı Fatma Doru da Çelikyay’ın daha önce kalp ve böbrek yetmezliği olduğunu ve bu sefer ateş ve enfeksiyon yüksekliği nedeniyle hastaneye yatırıldığını bildirdi. Doru, “Genel durumu kötüydü, 2 gün yoğun bakımda takip ettik. Amcamız çok toparladı, enfeksiyonu geriledi ve kliniği düzeldi. Öksürükleri de azaldı. Yaşlı olduğu için hastalığı atlatması zor olabiliyor. Ama amcamız maşallah çok güçlü ve sağlam. Onu da atlattı. Şuan takipteyiz” dedi.

DUYGULU ANLAR YAŞADIK

Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hüseyin Yavuz ise kendileri için tüm hastaların değerli olduğunu belirerek, “Tüm hastalarımızı misafir kabul ediyor ve kendi yakınımız gibi hizmet ediyoruz. Ama hastamızın anlamı Kore Gazisi olması nedeniyle bize büyük bir anlam yükledi. Kore Asker Ateşesi’nin ve Muharip Gaziler Derneği’nin başkanlarının Isparta’ya gelip, ona madalyasını takması bize ayrıca duygulu anlar yaşattı. Doktor arkadaşlarımızın, hemşirelerimizin ve diğer personelin çalışmalarıyla hastamızın çalışmalarıyla durumunun daha iyi olduğunu görüyoruz. İnşallah hastamızı yakın zamanda taburcu etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

HASTANEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kore Gazisi Burhan Cahit Çelikyay’’ın kızı Meral Çelikyay da babasıyla gurur duyduğunu dile getirdi. Çelikyay, “Devlet Hastanesi çalışanları, Göğüs Doktorumuz Fatma Doruk, Kalp Doktorumuz Serkan Kavaklı ve Nefroloji Uzmanımız Mehmet Sert ile Başhekimimize çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok memnunuz. İnanılmaz ilgileniyor. Doktorluğun yanında insan olarak da çok ilgileniyorlar. Onlar sayesinde babam son 2 yılını bu şekilde atlatıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...