202. caddenin yol çizgileri tamamlandı

3 Kasım 2012 13:45

Isparta Belediyesinin bu yıl hedef olarak belirlediği 80 km yolun asfaltlanma kaplamasında sonuca ulaşılmaya az kaldı. Şehrin tüm cadde ve sokaklarının asfalt kaplama çalışmalarını yenilemek için kolları sıvayan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bu yıl hedeflemiş olduğu 80 km mesafeye ulaşılmasına çok az kaldı. Kalıcı yolların yapılması ve asfalt kaplamasından sonra bu yolların yol çizgileri de tamamlanıyor.
Yolların yeni yapılması ile birlikte hız tutkunlarının bu yollarda hız yaptığına dikkat çeken Günaydın bu konuda da ciddi önlemler alınacağının altını çizdi. Yurt dışındaki sürücülerin yol işaret ve hız sınırlarına önem verdiğini belirten Günaydın, şehrimizde de bu tür uygulamaların başlatılacağını mobese kameraları ile kontrol altına tutulacağını belirtti.
Yol çizgi çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “asfalt kaplaması tamamlanan yollarımızın yol çizgi çalışmaları da akebinde devam ediyor. Şehrimizde bulunan araçların yavaşlatılması için uygulanan kasis uygulamalarını da kaldırıyoruz. Bunun yerine tüm caddelerimize hız sınırını 40 km olarak belirleyen levhalar ve ikaz cihazları koyacağız. Bunun için yollarımıza binlerce 40 km hız levhaları koyacağız. Geçtiğimiz günlerde hatırlayacağınız üzere Çin’e gitmiştim. Çinde o kadar kalabalık araç olmasına rağmen herkes işaret ve ikazlara uymaktadır. Bu nedenle araçların birbirleri ile kaza yapması değil bir birlerine dokundukları bile görülmemektedir. Bu yapacağımız ikaz levhaları ile birlikte yapılacak olan mobese kameraları ile yollarda hız yapanlar denetlenecektir” dedi.

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...