ALYADUA, “Engelsiz Güvenli Yaşam” Projesine ortak oldu

23 Nisan 2015 18:05

Antalya ALYADUA Engellileri Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Isparta İl Emniyet Müdürü Halil Altan'ı makamında ziyaret etti.

ALYADUA EMNİYET İŞBİRLİĞİ

Isparta’ya yeni atanan İl Emniyet Müdürü Halil Altan, ziyaretten çok memnun olduklarını belirterek, “Biz emniyet teşkilatı olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. ALYADUA Engellileri Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin tam kadro katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette, engelli vatandaşlarımızın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Engelsiz Güvenli Yaşam” isimli projeye Antalya ALYADUA Engellileri Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği’ de ortak oldu.

“ENGELSİZ GÜVENLİ YAŞAM”

Isparta’ya İl Emniyet Müdürü Halil Altan, “Ortopedik engellilerin büyük çoğunluğu hayatlarını sosyal yaşam içerisinde yer almadan kapalı alanlarda sürdürmektir. Son yıllarda ülke politikalarında artan ilgi sonucunda engelli çocuk ve gençlerin iş, eğitim ve sosyal yaşama katılımları artmış olmasına rağmen istenilen düzeye ulaşmadığı bir gerçektir. Emniyet Müdürlüğümüz bünyesindeki mahalle polisleri ve okul polislerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, tekerlekli sandalye kullanarak sosyal yaşama çok kolay adapte olabilecek Isparta il merkezindeki engelli Çocuk ve genç bireylerin güvenlik açısından ev ortamı dışına çıkmadan Bunun nedenleri araştırıldığında geçmişten süregelen engelliyi toplumdan saklama anlayışının yanında engellilerin şehir trafiğine çıkmaları ve kendi kişisel güvenliklerini sağlayamama korkularını barındırdıkları anlaşılıyor.” şeklinde konuştu.

EGM PROJE KURULU TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Altan, “Engelliliğe neden olan koşullar ortadan kaldırılamıyorsa, engellerin ortadan kaldırılması toplumsal bilincin arttırılması ve engelli Çocuk ve gençlerin sosyal, ekonomik ve eğitsel arenaya tümüyle dahil olduğu bir toplum oluşturmak için gerekli fırsatların sağlanması son derece önemlidir. Bu fırsatları oluşturma çabasında olan İl Emniyet Müdürlüğümüz 10 ay sürecek olan “ENGELSİZ GÜVENLİ YAŞAM” başlıklı bir ÇOGEP proje hazırlamış 15.02.2015 EGM Proje kurulu tarafından kabul edildi.” dedi.

AMAÇ: ENGELLİ GENÇLERİN SOSYAL UYUMLARINI SAĞLAMAK

Altan, “ Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, ALYADUA Engellileri Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Kamu Hastaneleri ve Genel Sekreterliği, Isparta Belediyesi, Ortopedik Engelliler Derneği’nin ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan projemiz 14-25 yaş aralığında Isparta’da ikamet eden tekerlekli sandalye sahibi veya tekerlekli sandalye kullanabilecek durumda olan engelli çocuk ve gençlere yöneliktir. Bu kapsamda engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlamak ve arttırmak amacıyla onları motive edici, profesyonel tekerlekli sandalye kullanıcısı olmalarını sağlayıcı, doğal afetlerde nasıl davranmaları gerektiğini öğretici, kişisel güvenliklerini sağlayabilecek teknikler öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlayıcı, öğrendiklerinin sürdürülebilir olması için bilgilerini diğer tekerlekli sandalye kullanıcılarına öğretebilecekleri yetkinlikleri kazandırıcı bir dizi faaliyet planlanmıştır. Bu faaliyetlerde güdülen amaçlar engelli gençlerin sosyal uyumlarını sağlamak amacı etrafında tasarlanmıştır” şeklinde konuştu.

ALTAN, “ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Ziyarette konuşan İl Emniyet Müdürü Halil Altan, “Öncelikle çok önemli bir konuda sosyal sorumluluk üstlendiğiniz için siz değerli kardeşlerime çok teşekkür ederim. Sizin gibi genç, dinamik ve ne yapmak istediğini bilen sorumluluk sahibi insanların sayılarının artmasını diliyorum. Herkes bir engelli adayıdır. Bunu unutmamak adına emniyet teşkilatı olarak bizler de sizlerin desteğiyle sorumluluk projeleri yapmaya devam ediyoruz. Ve sizlerin de dernek olarak ortak olacağınız “Engelsiz Güvenli Yaşam” projemize vermiş olduğunuz destekten dolayı ayrıca teşekkür ederim. Çıktığınız bu zorlu ve onurlu görevde başarılarınızın devamını diliyorum. Ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

SÜLEK, “BU PROJEYE DAHİL OLMAK GURUR VERİCİ”

Emniyet teşkilatının her zaman kendilerine destek olduğunu söyleyen ALYADUA Engellileri Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Sülek, “Bizler Türkiye geneli emniyet teşkilatının engelliler için yaptığı sosyal sorumluluk projelerini biliyoruz ve takip ediyoruz. Özellikle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlükleri dernekler kadar aktif çalışıyorlar. Kendilerine başta müdürümüz olmak üzere engelli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne ait olan “Engelsiz Güvenli Yaşam” projesine ortak olmak bizler için önemli. Bizler elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Önümüzdeki günlerde de mutlaka beraber çalışacağız. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine herkesin dahil ve destek olmasını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu için az veya çok çalışan, alın teri döken herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...