Roman vatandaşlardan tasavvuf müziği ekibi kuruldu

24 Nisan 2015 18:21

Karakavak Camii Derneği ile İl Müftülüğü’nce 2 yıl önce Roman vatandaşlara yönelik başlatılan ‘Gelin Tanış Olalım’ projesi kapsamında tasavvuf müziği ekibi kuruldu. İl Müftüsü Galip Akın, projenin çok güzel bir şekilde devam ettiğini belirtirken, Dernek Başkanı Kemal Çelik de “Zafer ve Vatan Mahalleri’nde bu kardeşlerimizle olmaya devam edeceğiz” dedi.

Vatan Mahallesi’nde bulunan Karakavak Camii’nin Derneği ile İl Müftülüğü 2013 yılında toplumun bir parçası olan Roman vatandaşlara yönelik güzel bir proje başlatmıştı. Proje kapsamında ilk olarak Vatan Mahallesi’ndeki çocuklara Kur’an Kursu verilmişti. Bu program daha sonra bayanlar ve erkekler için devam etti. Şuanda da proje başarılı bir şekilde sürdürülüyor

BİZ GENÇLERİ BIRAKMAYIZ

Proje kapsamında Roman vatandaşlardan tasavvuf müziği grubu kuruldu. Bu grup verdiği konserlerle büyük beğeni topluyor. Bu grupta yer alan müzisyenler önceki gün İl Müftüsü Galip Akın’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Karakavak Camii Derneği Başkanı Kemal Çelik de hazır bulundu. Proje hakkında bilgi veren Müftü Akın, “Müftülüğümüzün 2013 yılında başlatmış olduğu ‘Gelin Tanış Olalım’ projesinde Vatan Mahallesi’nde Karakavak Camii’nde Kur’an Kursu düzenledik. Oradaki erkek ve bayan kardeşlerimizi Kur’an ile buluşturmak adına güzel bir proje yapılmış. Bu proje bizden önce başlamış ve Allah razı olsun güzel bir olay. Biz de buna destek veriyoruz. Bu kardeşlerimiz Isparta’nın gülleri oldular. Verdikleri konserlerle, icra ettikleri sanatla güzel işlere imza attılar. Bayan kardeşlerimizin de ilahi sunumları çok güzel değer kattı.  Kemal beye de teşekkür ediyorum. Kendisi bu konuda her zaman duyarlılık gösteriyor. Zafer ve Vatan Mahallesi’nde bu kardeşlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz. Biz gençleri bırakmayız” dedi.

PROJE ZAFER MAHALLESİ’NDE DE UYGULANIYOR

Dernek Başkanı Kemal Çelik ise 2012 yılında kurulan derneğin bir yıl sonra böyle güzel bir projeye imza atarak bir farkındalık yarattığını bildirdi. Çelik, “2013’de İl Müftülüğümüz ile birlikte ‘Gelin Tanış Olalım’ projesi olarak Roman kardeşlerimize yönelik bir Kur’an Kursu açtık. İlk olarak çocuklar okudular. Daha sonra anneleri geldi. Devam ederken akşamları erkeklere yönelik böyle bir program düzenlendi. Haftada 3 gün Müftülüğümüzün görevlendirdiği hocalar orada Kur’an-ı Kerim ve Ahlak Bilgisi dersi vermeye devam ediyor. Ayrıca Zafer Mahallesi’nde de bunu yapalım dedik.  Orada yer bulduk. Zafer Mahallesi’nde de eğitim devam ediyor. Cumartesi günü de kutlu Doğum Haftası nedeniyle Fatih Kur’an Kursu’nda büyük bir organizasyon yaptık. Bu kardeşlerimiz de orada çaldılar” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 823 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...