Ülkü Ocakları Otizm için mavi ışık yaktı

24 Nisan 2015 18:23

Isparta Ülkü Ocakları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle otizmli çocuklar ile ailelerinin sorunlarına dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi. Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, “Meclisteki tüm vekillere çağrıda bulunuyoruz. Otistik çocuklara sahip ailelerin sorunların araştırılması ve onların sorunlarına çözüm bulunması gerekmektedir” dedi.

Isparta Ülkü Ocakları tarafından otizmli çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla dün Belediye İşhanı önünde ‘Ülkü Ocakları Otizmin Farkında’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe MHP Milletvekili adayları A. Ziya Nuhoğlu ve Hakan Demirtaş da katıldı. Etkinlik kapsamında otizmli çocuklar ve katılımcılar ellerini rengarenk boyayarak, asılı olan beyaz pankarta bastı. Bu şekilde hayata her zaman rengarenk baktıklarını bir kez daha göstermiş oldular.

EL BOYAMA İLE MAVİ IŞIK YAKTIK

Etkinlik hakkında bilgi veren Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayının Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak ilan edildiğini belirterek, “Bu çerçevede Isparta Ülkü Ocakları olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle otizmli ailelerin ve çocukların sıkıntılarını bildiğimiz için onlara farkındalık oluşturmak istedik. Isparta Ülkü Ocaklarıyız, otizmin farkındayız  etkinliği yaparak, el boyama şeklinde mavi ışık yaktık” dedi.

OTİZMİN FARKINDA OLMALIYIZ, ONLARIN YANINDA OLMALIYIZ

Öte yandan daha önce otizmli çocuk sayısının 10 binde bir olduğunu ancak bugün bu sayının 80’de birlere kadar yükseldiğine dikkat çeken Çapraz, şunları söyledi: “Ülkü Ocakları olarak bunların araştırılması için Mecliste, Araştırma Komisyonunun kurulması, akabinde devlet desteğinin yeterli olmaması nedeniyle her kamu kurumunda ve özel sektörde pozitif ayrımcılıklarının daha fazla olması gerektiğini dile getirdik. Bugün otizmli çocuklara sahip olan ailelerin sosyal hayatları yok. Tamamen çocukların eğitimine zaman ayırıyorlar. Bu otistik kardeşlerimizin de sosyal hayatta yerine gelebilmeleri için devlet desteğinin daha fazla artırılması gerekmekte. Ayrıca bunlara yönelik iş okulları açılarak, iş hayatına geçişlerine sağlanması gerekir. Otistik çocuğa sahip ailelerin çocuklarını bırakabilecek özel rehabilitasyon merkezleri dışında bir devlet kurumu yok. Bu ailelerin sağlık rahatsızlığı olduğunda bile özel yerler dışında devletin bir yeri yok. Vefat ettiklerinde çocuklarının ne olacağını merak ediyorlar. Meclisteki tüm vekillere çağrıda bulunuyoruz. Biz Meclis araştırma önergesiyle meclis araştırma komisyonunu kurduk. Otistik çocuklara sahip ailelerin sorunların araştırılması ve onların sorunlarına çözüm bulunması gerekmekte. Otizm bir hastalık değil, bir farklılıktır. Otizmin farkında olmalıyız, onların yanında olmalıyız.”

 

Bu haber 970 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...