İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden anlamlı ziyaret

25 Nisan 2015 10:17

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin organize ettiği kutlamalar çerçevesinde; İlk olarak okul bahçesinde öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatı, yaşantısı, çektiği sıkıntılar ile ümmet olarak Müslümanların yapması gerektiği hususlar anlatıldı. Birbirinden güzel ilahiler ve ezgiler seslendirildi. Öğrenci ve öğretmenlere gül ve helva dağıtıldı. Okulun koridor ve ilan panolarına Peygamber Efendimizin sözleri ve hadisleri ile ilgili afişler asıldı. 

GAZİ VE ŞEHİTLER DERNEĞİ ZİYARETİ

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ATL 10/B sınıfı öğrencileri Meslek Dersleri Öğretmeni Şaban İliksiz nezaretinde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesini ziyaret ettiler. Ziyarette Dernek Başkanı Musa İrez ve Dernek Yöneticileri ile Gülevler Camii Müezzin-Kayyımı ve Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi Kadir Ali Kaya ve öğrenciler hazır bulundu.  

Ziyarette konuşan Öğretmen Şaban İliksiz, “Peygamber Efendimizin doğumu nedeniyle ilimizde faaliyette bulunan Gazi ve Şehitler Derneğini ziyaret etmenin daha anlamlı olacağını düşündük. Sizlerle olmaktan son derece mutluyuz. Bizleri kabul eden başta dernek başkanımız Musa İrez olmak üzere dernek yöneticilerine, bizlere değerli bilgiler veren Gülevler Camii Müezzin-Kayyımı Kadir Ali Kaya hocamıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dernek çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Dernek Başkanı Musa İrez, “Böyle anlamlı bir zamanda derneğimize anlamlı bir ziyaret gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.  Derneğimiz, 1915 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Derneğimizin önde gelen amaçlarından ilki, üyelerimizin haklarını korumak ve bu hakları daha iyiye doğru götürmek için mücadele vermek, üyelerine en iyi şekilde hizmet etmek, aynı kaderi paylaşan bu arkadaşlarımızı birbiri ile kaynaştırmak, özel günlerde onları bir araya getirmek, Resmi Dairelerle olan yazışmalarında onlara hizmet vermek, Dini bayramlarda olabildiğince yardımda bulunmak olarak sıralanabilir” dedi.

Şehitlik ve Gazilik konularında bilgiler veren Kadir Ali Kaya, “içinden geçtiğimiz süreçte sizin kıymetiniz, fedakârlığınız daha bir anlamlı olarak karşımıza çıkıyor. Millet olarak sizi çok daha iyi anlıyor, daha içten duygularla şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Geriye kalan Gazilerimiz ve Şehit yakınlarımıza sağlıklı uzun ömürler dileriz” dedi. Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. 

Ziyarettin sonunda öğrenciler tarafından dernek başkanına günün anlamına uygun olarak güllerden oluşan çiçek buketi verildi.

Ziyaret, sohbet ve hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi.

 

 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...