Şap Hastalığı Hizmet İçi Eğitimi Yapıldı

27 Nisan 2015 18:25

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şap Enstitüsü Müdürlüğü Uzmanlarınca İl, İlçe ve özel kliniklerde faaliyet gösteren Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknikerlerine şap hastalığı konusunda hizmet içi eğitimi verildi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitim kapsamında veterinerlere şap hastalığının önlenebilmesi için yapılan eğitim toplantısı İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Arif Taşagiren’ in açılış konuşmasıyla başladı.

Taşagiren konuşmasında “Şap hastalığı hayvanlarda üzerinde durulması gereken, önlem alınmadığında ciddi riskler taşıyan bir hastalık. Zaten birçoğumuz konusunda uzman hekimleriz. Bu eğitimin Bakanlığımızda görevli uzmanlarımızın bilgisinden ve tecrübelerinden yararlanarak uygulamalarda ve mücadelede ki eksiklerimizin giderilerek yararlı olacağı kanaatindeyim” dedi.

Daha sonra Bakanlığımız Şap Enstitüsü Müdürlüğü Uzmanları Veteriner Hekim Can Çalışkan ve Mehmet Kadri Yavuz, salonda bulanan hekimlere slayt gösterisi eşliğinde şap hastalığının Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yaygın olduğundan bahsederek, şap hastalığı konusunda İlimiz üreticilerinin dikkatli olması, farkına vardığı hastalık belirtileri üzerine İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlüğü ekiplerine veya en yakın özel klinik veteriner hekimlerine zaman kaybetmeden bilgi verilmesi ve hastalık ile mücadelenin başlaması gerektiği konularına dikkat çekerek ülkemizde uygulanan prosedürle, yapılan mücadele çalışmalarını anlattılar. Eğitim soru cevap şeklinde son buldu.

Üzerinde hassasiyetle durulması gereken şap hastalığı konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Veteriner Hekimlerinin de gerekli tüm donanım ve imkanlara sahip olup, üreticileri daima yanında oldukları belirtildi.

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...