Turizmin yıla yayılmasında Güney Kore tanıtım hamlesi

28 Nisan 2015 18:51

Batı Akdeniz Bölgesi kıyılarında yoğunlaşmış turizm faaliyetlerinin yıla ve bölge içlerine doğru yayılması için turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi hedefiyle alternatif turizm çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Güney Kore’ye yönelik yeni bir tanıtım turu (Fam Trip) hazırladı. Turizm sektörünün aktörlerinin destekleriyle BAKA, Güney Kore’den yüksek tirajları bulunan gazete ile turizm dergilerinin seyahat editörleri ile fotoğrafçılardan oluşan 12 kişilik grubu, Batı Akdeniz’e getirdi. Konuklar 4 günlük tanıtım turunda Antalya, Isparta ve Burdur’un başta kültür, kırsal ekoturizm ile inanç turizm değerlerini yerinde görecek medya mensupları, Batı Akdeniz’i görsel ve metin olarak Güney Koreliler için yayınlarına taşıyacak.

BAKA, tatil tercihi tarihi ören yerleri ile arkeoloji, inanç, insan hikayeleri, doğal yaşam ve köy hayatı olan Güney Koreli turistlere yönelik tanıtım turu (fam trip) programladı. Geçen yıl gazeteler ile dergilerin seyahat editörlerinin katıldığı tanıtım turu sonrasında Güney Kore’de 10 gün boyunca dergi ve gazetelerde Batı Akdeniz’in anlatılıp tanıtıldığı yazıların bu yıl farklı yayın organlarında da yer almasını hedefleyen 4 günlük program başladı. Yılda yaklaşık 12 milyon turist ağırlayan Antalya’nın tatil kenti imajının ötesine geçmesinin yanısıra Isparta ile Burdur’un da kültür, eko ile inanç turizmi değerlerinin tanıtımı amacıyla Güney Kore’den editör, muhabir ve fotoğrafçılardan oluşan 12 kişilik heyet Antalya’ya geldi.

Turizmin yıla yayılmasında önemli katkı sağlayacak vatandaşlarının geneldi sonbahar- kış aylarında tatil yapmayı tercih ettiği Güney Kore’den gelen heyette; günlük tirajları 600 bin ile 1 milyon arasındaki ülke genelinde yayınlanan gazeteler Korea Economic Daily’den Byeong-Il CHOI, The Kyunghyang Shinmun’dan Jung-In YOO, Kukmin Ilbo’dan Ho-Cheol NAM, The Herald Business’dan Yeong-Hun HAM, 300 bin tirajlı yerel gazete Busan Ilbo’dan Sun-Hyeong JEONG ile dergiler 100 bin tirajlı Golf Magazine’den Dong-Cheol JUNG, seyahat dergileri 124 bin tirajlı The Travellers’dan Ha-Yeon YEO ile Ji-Hyun BAEK, 60 bin tirajlı Bar & Dining’den Jung-Eun PARK ile Eun-Ju KIM ve 50 bin tirajlı Travie’dan Yong-In YUN ile Da-Hae LEE yer alıyor.

Güney Koreliler, öğleden sonra geldikleri Antalya’da BAKA uzmanlarının eşliğinde ilk gün Side Antik Kenti ve Apollon Tapınağı ile Serik’teki Aspendos Antik Tiyatrosu’nu gezerken bol bol fotoğraf çekip notlar aldı. Side’de tarihi değerler kadar insan hikayelerine de ilgi duyan editör ve fotoğrafçılar, Güney Kore’de askerlik yapmış esnaf, çocuklar, turistler ile turistik tesisleri de fotoğrafladı bilgi aldı. Misafiri oldukları Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel’in onurlarına verdiği yemekle ilk günü tamamlayan Güney Koreliler, antik kentler, Kaleiçi, müze, ören yerleri gibi turizm değerlerini yerinde görecek. Program boyunca Antalya’da Kaleiçi, Tahtalı Dağı Olimpos, Phaselis ve Myra antik kentleri, Demre’de Aziz Nicholas Kilisesi ve Kekova’nın yanısıra konuk heyet, Burdur’da Sagalassos Isparta’da da Psidia antik kentlerini de gezecek. Güney Koreli seyahat editörleri, kıyısında yemek yiyecekleri Eğirdir Gölü’nü de fotoğraflayacak. 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...