CHP heyeti zirai don mağdurlarını ziyaret etti

29 Nisan 2015 18:42

CHP Isparta Milletvekili Adayları İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk ve İzzet Beydoğan ile il ve ilçe yöneticilerinin yer aldığı heyet, Yalvaç’a ikinci çıkartmayı yaptı. İlçe merkezinde pazar ve esnaf ziyaretleri yapan CHP’liler, zira don mağduru Yukarı ve Aşağı Kaşıkaralılara da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Adayları İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk, İzzet Beydoğan ile CHP İl ve İlçe yöneticileri Yalvaç ilçesine ikinci kez çıkartma yaptı

İlçe merkezindeki merkezindeki pazartesi pazarını gezen CHP’li Heyet, esnaf ziyaretlerinin ardından, geçtiğimiz günlerde meydana gelen zirai don olayı nedeniyle Yukarı ve Aşağı Kaşıkara köylerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Yalvaç’ta sevgi seli ile karşılanan CHP’liler, birlik beraberlik vurgusu yaparak, ülkenin 8 Haziran’dan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi ile iktidara yürüyeceğine işaret ettiler.

“DAHA ÖNCE NASIL HİZMET SUNDUYSAK,

GÖREVE GELİNCE DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ…”

Ziyaretler sırasında konuşan CHP Milletvekili Adaylarından İrfan Bakır, “Ben Yalvaçlıyım, sizin içinizden biriyim. Bende bir köylü çocuğuyum, sizin sıkıntılarınızı yakından gören – bilen biriyim. Beni tanıyanlar müdürlük görevimde nasıl çalıştığımı ve buraya nasıl hizmetler yaptığımızı iyi biliyor zaten… Yaptığımız çalışmaları tekrar tekrar anlatarak başınıza kakmak gibi algılanmak istemiyorum. Biz daha önce nasıl çalıştıysak göreve geldiğimizde de daha aktif şekilde çalışacağımıza inanmanızı istiyorum. 7 Haziran’da desteklerinizi bekliyorum” dedi.

“YALVAÇ, İNANÇ TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK…”

Bakır’dan sözü alan Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk ise, Yalvaç’ın önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu ancak, bölgeye gereken hassasiyetin gösterilmediğine dikkat çekti.

‘Yalvaç’ı inanç turizminin başkenti yapmak istiyoruz’ diyen Dinçtürk, Süleyman Demirel Üniversitesi ile kamu işbirliğinin yapılması halinde, bölgedeki ticari ve sosyal hayatın gelişeceğini aktardı.

“YALVAÇ’I BİR MARKA YAPACAĞIZ”

Üniversitelerin iyi kullanılamadığını ileten Dinçtürk, “Yalvaçımız hak ettiği yerde değil, olması gereken imkanlara yeterince sahip değil… Burada üretim kaynakları oluşturulup, Yalvaç’ı bir marka haline getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İnsanların korkutuldukları için seslerinin çıkmadığını aktaran Dinçtürk, mevcut iktidarın 7’den 77’ye herkesi susturma politikası uyguladığını savundu.

“KÖYLÜ, CHP İKTİDARI İLE MİLLETİN EFENDİSİ OLCAK”

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde meydana gelen zirai don olayında zarar gören Yukarı ve Aşağı Kaşıkaralı çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan CHP’li Heyet, yolculuk sırasında bahçeleri gezerek incelemelerde bulundu.

Yurttaşların yaşadığı sıkıntılara ortak olan CHP’li Dinçtürk, 2015 Seçim Bildirgesi içersinde çiftçi sorunlarının ne şekilde çözüleceğinin anlatıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünün ancak Cumhuriyet Halk Partisi ile yerini bulacağını kaydetti.

CHP’li Bakır ise, köyde doğup – büyüyüp, köylerde çalıştığını anlatarak, köylü ve çiftçi vatandaşların sorunlarına merhem olmaya devam edeceklerini söyledi.

“ÇİFTÇİ MAĞDUR EDİLİRSE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Yaşanan zirai don olayının ardından ürünlerin tümünde zarar meydana geldiğini öğrenen CHP Yalvaç İlçe Başkanı Erkan Ünal, kendisinin siyasi konumunun yanı sıra bir avukat olduğunu belirterek, üreticilerin mağdur edilmesi durumunda ücretsiz hukuksal savunuculuk yapabileceği sözünü verdi. Çiftçilerin yıllardır her geçen gün daha çok zarara doğru sürüklendiğine dikkat çeken Ünal, devletin gereken hasarı karşılamaması halinde olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

CHP’li Heyet, geçmiş olsun ziyaretinde, Yukarı ve Aşağı Kaşıkaralılardan destek sözü alarak bölgeden ayrıldı.

 

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...