H. Bahaddin Büyükçaylı vefatı

29 Nisan 2015 18:49

 

Şevket Demirel

Yük. Müh.

 

H. Bahaddin Büyükçaylı vefatı

 

Doğum: 1932 (nüfus kağıdında 1933 yazılı) Ölüm: 23 Nisan 2015 Perşembe

Baba adı: Rahmi Büyükçaylı

 

Bahaddin Büyükçaylı 23 Nisan 2015 Perşembe günü Isparta’da vefat etti.

Kalp Merkezi Hastanesi koridorunda bir sözüm asılıdır:

“ölümü her fani tadacaktır” (Kur’an) Kara toprak bitmez, ölümü çağırmaya acele etme. Öyleyse sağlığına iyi bak.

Bahaddin tipik bir Isparta efendisidir. Her an ayakkabılarının tozunu siler, kravatını düzeltir. Az konuşur, iyi dinleyicidir.

Arkadaşlığımız 1960 yılı Adalet Partisi konusu ile başlar. Adalet Partisi’nde 1961-1979 yılları arasında, ilçede, ilde vazife almıştır. Kendisi mutaassıp bir aileden gelir. Onun için, Isparta’daki dinci partilere de yakın idi.

Bir gün İl Kurulu’nda söz aldı. İleri sağ gruptan da bir milletvekilimiz olması faydalıdır dedi. Esasen Adalet Partisi’nin esas yönü sosyal ağırlıklı idi. Halkı ve Hakk’ı müdafaa ederdi. İnanç da bir haktır. Bunun üzerine Sayın Yakup Üstün arkadaşımızı aday yaparak Meclis’e gönderdik. O da halk sevgisinden dolayı Isparta’yı terk etmemiştir.

Bu vefat yazısını yazıyorum; bir şekilde insanlar unutkandır. On sene önce ölen babasının ölüm tarihini sorsanız cevabı zorlanarak biliyorum derler.    Siz de kendinize sorup, bu suale cevap veriniz. Gazetedeki bir hatıra nettir; yarınlar için pek çok kişinin işine yarar.

Bahaddin son yıllarında kendini tekaüt etti. Gördüğü lüzum üzere çarşıdaki manifatura ve sohbet dükkanını kiraya verdi.

Tavsiyem: emekli olmayın, bir uğraş tutun elinizde. Bu sizin sağlığınızı koruyacak, size ümit ve güvence getiren bir durum olur. Aksi halde her gün bir ölüm sayım bekçisi olursunuz.

Ailesine, sevenlerine, sevdiği Isparta halkına başsağlığı dilerim.

 

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...