‘’Isparta’nın sürprizi Milli İttifak olacak’’

29 Nisan 2015 18:51

SP-BBP ittifakının Milletvekili adayı Cevat Gençay, Isparta ve Türkiye’de büyük bir sürprize imza atacaklarını savundu. Çünkü ülkede ne muhalefetin ne de iktidarın tutar bir yanının kaldığını ileri süren Gençay, ‘’Bizim parti ve CHP’nin dışında siyasi partiler Isparta halkının fikirlerine saygısızlık ediyor. En çok buna üzülüyorum. Ispartalı sandıkta saygısızlığın hesabını sormalı’’ dedi.

Saadet Partisi (SP), 7 Haziran Genel Seçimlerine Büyük Birlik Partisi (BBP) ittifakı ile girme kararı almış bu ittifaka da Milli İttifak adını vermişti. Milli İttifakın Isparta 1. sıra milletvekili adayı Cevat Gençay, iddialı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdiklerini ve coşkulu bir kalabalığın bu programa eşlik ettiğini bildiren Gençay, ‘’Aynı coşku sandığa da yansıyacak’’ dedi.

‘’AKP, MUHALEFETSİZLİKTEN 13 YILDIR İKTİDARDA’’

Öte yandan ülkedeki siyasi durumun bir değerlendirmesini yapan Gençay, ‘’Meclis’te kayıkçı kavgası yapıyorlar. Gündemlerinde ne köylümüz, ne esnafımız ne de işçimiz var. Millet de 13 yıldır o sözlere bakıyor. AKP, muhalefetsizlikten hep birinci oldu. Türkiye’de muhalefet halka güven veremedi. Veremediği için bu seçimde bizim ittifak yapmamız gerekiyordu. BBP ile Saadet Partisi ittifak yaptı. İttifak yapılmadan kamuoyu araştırmaları yapıldı. İttifak yaparlarsa kesin oy veririm diyenler yüzde 8-10 arasında. Bunun sahası yüzde 36’lara kadar genişliyor. Bizim zaten yüzde 8 oyumuz var. Bunun üzerine kesin veririm diyenleri de koyacağız ve Türkiye’de çok önemli bir değişim yapacağız. Bu ittifakta sanki yıllardır beraber olmuşuz gibi. Çünkü biz parti ve şahsi çıkarlarımızı bir kenara koyarak ülkedeki kötü gidişata dur demek için fedakârlıkları yaptık. Bunu yaparken hiç çıkarımız olmadığı için 40 yıldır berabermişiz gibi anlaştık. Güzel bir ortam oluştu. Bu birliktelik tüm illerdeki insanlara bir umut vaat etti. Biz AKP, MHP ve CHP’den oy alacağız. TBMM’ye gireceğiz ve kayıkçı kavgalarını bitireceğiz. Biz esnafımızı, köylüyü, işçimizi gündeme getireceğiz ve onların haklarını savunacağız. Bizim ittifakımızın da adı Milli İttifak’’ diye konuştu.

‘’DEVRİM NİTELİĞİNDE VAATLERİMİZ VAR’’

Diğer taraftan açıklanan seçim bildirgesinde devrim niteliğinde vaatlerin bulunduğuna dikkat çeken Gençay, şöyle devam etti; ‘’Bizim vaatlerimizin hepsi devrim niteliğinde. Bundan önceki hükümet memura yüzde 3 veriyordu. O Derviş’in programıydı. Şimdiki de o program. Bu hükümetle o hükümetin arasında uygulama olarak hiçbir fark yok. O zaman biraz daha inançlara müdahale ediliyordu. Bunlar inançlara müdahaleyi serbest bıraktılar. MHP’nin puan kazanması diye bir şey yok. Bundan önce zaten mahvettin. Bu ülkeyi bitirdin. Bunlara zemin hazırladın ve bunlar iktidar oldu. Büyük medya şuanda MHP’ye dönüş olmasını istiyor. Bu ortamın kaybolmamasını istiyorlar. Biz burada farklıyız.

‘’DİĞER SİYASİ PARTİLER HALKIN FİKRİNE SAYGISIZLIK EDİYOR’’

Bizim parti ve CHP’nin dışında siyasi partiler Isparta halkının fikirlerine saygısızlık ediyor. Ispartalı olarak ona üzülüyorum. AKP’li ve MHP’li arkadaşlar bizim arkadaşlarımız. Burada teşkilatları çalıştırıyorlar, hem de onların ve STK’ların fikirlerine müracaat ediyorlar. Ondan sonra bildiklerini yazıyorlar. Buna üzülüyorum. Bu fikre saygısızlıktır. Ispartalı gerçekten Isparta’yı seviyor ve kendi iradesinin meclise gitmesini istiyorsa bu saygısızlığa sandıkta tepkisini göstermesi lazım. Tepki koyarsa bir daha istedikleri adayı yazdırabilirler. Koymazlarsa bir sonraki seçimde daha kötü olur. Bu adayları halk biliyor. Ama Isparta’nın fikrine saygı gösterilmesi için sandıkta tepki gösterilmesi kesinlikle gerekir.

‘’ISPARTA’NIN SÜRPRİZİ MİLLİ İTTİFAK OLACAK’’

Toplumda bir korku var. 2 aydır biz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda gördük ki çok gizli oy verecekler. Burada Isparta’nın ve Türkiye’nin sürprizi Milli İttifak olacak. Isparta’da seçilirsek ilk işimiz 4 vekille oturup, yemek yiyip, çay içeceğiz. Hükümet onlar olursa Isparta’nın sorunlarında parti sorunu bitecek. Hükümet biz olursak hiç sorun yok zaten. 4 vekilin birlikte çay içtiklerini hatırlamıyorum. Isparta’nın önündeki en büyük engel o. Onu yıktıktan sonra her şey olur.’’

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...