Türkiye’de İlk Kiraz Çiçeği Festivali İçin Uluborlu’da Fotoğraf Gezisi Düzenlendi

30 Nisan 2015 17:48

45 yıldan beri Kiraz üretimi ve ihracatında Türkiye’de önemliliğini koruyan Uluborlu yine bir öncülüğü gerçekleştirme yolunda ilk adımı attı.

Japonların geleneksel olarak yıllardan beri kiraz çiçeklerinin açması ile ilgili düzenlenen Sakura Zensen adlı kiraz bayramları dünyada birçok farklı ülkede kutlanıyor. On bin ton üretim ve ihracata sahip Uluborlu’da da kiraz çiçekleri ile ilgili fotoğraf gezisi düzenlendi. Çok sayıda katılımcının eşlik ettiği gezide Süleyman Demirel Üniversitesi Fotoğraf Kulübü ,Fotoğraf Sanatçısı Ziya Levent ÖZTÜRK eşliğinde Uluborlu Kiraz çiçekleri fotoğraflandı. Altı bin yıllık geçmişe sahip Uluborlu’nun tarihi, Tarih Öğretmeni Yard.Doç.Dr. Abdullah BAKIR tarafından aktarıldı.

Uluborlu Belediye Başkanlığının da katkılarıyla düzenlenen organizasyonda konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi Kiraz bahçelerinde çiçeklerin açması ile büyüleyici bir manzara oluşuyor ve Uluborlu ovası bembeyaz bir görsel şölene dönüşüyor. Her sene düzenli olarak bugünlerin Uluborlu’da Kiraz çiçeği festivaline dönüştürülmesi için Nisan ayının son haftalarında yerli, yabancı turistleri, tur şirketleri ve doğaseverleri bu şöleni kutlamak üzere Uluborlu’ya davet ettiğini söyledi.

 

Bu haber 1093 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...