‘’Isparta turizm potansiyeli yüksek bir il olduğu için buradayız’’

30 Nisan 2015 18:03

Hilton’un İş Geliştirme Direktörü ve Başkan Yardımcısı Michael Collini Isparta’ya gelerek yatırımla ilgili bilgiler aktardı. Isparta’da olmaktan mutlu olduklarını belirten Collini, ‘’Isparta bize göre turist potansiyelini geliştirme imkânı olan önemli şehirlerden biri. Isparta’nın gelişmesinden ümitliyiz’’ dedi.

Hilton’un İş Geliştirme Direktörü ve Başkan Yardımcısı Michael Collini dün Isparta’ya gelerek basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıya AVM, konut ve otel yatırımını ilimize kazandıran işadamı Mesut Şener de katıldı.

‘’ŞEHRE BİR DİNAMİZM KATACAĞINDAN EMİNİZ’’

Hilton Garden’ın Isparta otelini ilan etmekten dolayı mutlu olduklarını bildiren Collini, ‘’Otel 150 odalı olacak. Alışveriş merkezi ve konutlardan oluşan kompleksin bir parçası olacak. Isparta’ya ve şehre bu otelin bir dinamizm katacağına inanıyoruz. Hilton Garden konseptiyle Türkiye’de en son imzaladığımız otel Isparta’dadır. Yarın (bugün) uluslararası basın duyurusuyla tüm dünyaya duyurulacak. Bu otelle Türkiye’de 60 otele ulaşıyoruz. Ayrıca Hilton İstanbul bu yıl 60’ıncı yılını kutluyor. En son Çorlu’da Hilton Garden’ı açtık. Hilton Garden Isparta’yla birlikte Türkiye’de 14 tane daha var. Bazılarının yapımı devam ediyor. Bu yılsonuna kadar Erzincan, Trabzon, İzmir ve Isparta’da Hilton Garden’ı açmayı hedefliyoruz’’ dedi.

‘’TURİST POTANSİYELİ OLAN BİR İLİMİZ’’

Öte yandan Isparta’nın gelişmesinden ümitli olduklarını belirten Collini, ‘’Özellikle kara havacılık okulunun taşınmasından ümitliyiz. İnşası devam eden Şehir Hastanesi’nin yürüyüş mesafesinde olması önemli bizim için. Isparta bize göre turist potansiyelini geliştirme imkânı olan önemli şehirlerden birisi. Anlaşmayı imzalamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz’’ diye konuştu.

14 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIMA İMZA ATTI

Diğer taraftan işadamı Mesut Şener, yatırımlarla alakalı bazı bilgiler paylaştı. İnşaatı devam eden otelin Hilton Garden olarak işletileceğini duyuran Şener, ‘’Bununla ilgili anlaşmamızı imzaladık. Hilton’un bu yıl Türkiye’de 60’ıncı yılı. Hilton Garden’in otel sayısı Isparta’yla birlikte 60 oluyor. Otelimiz 150 oda. 14 milyon dolarlık bir yatırımla meydana geliyor. Şuana kadar inşaatın kabası tamamlandı. Önümüzdeki 6 ay içinde diğer ince işlerinde tamamlanıp hedefimiz yılsonuna kadar otelin açılmasını sağlamak istiyoruz.

OTEL EYLÜL- EKİM GİBİ AÇILACAK

Isparta için bu otelin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu otelde Hilton’un dünya ağına dahil olmuş oluyor. Isparta’nın dünya ağına dahil olmasına ilimiz adına önemli bir tanıtım sağlayacaktır.  Toplamda 60-80 personel bu otelde çalışacak. Bu sayı 100’e kadar çıkabilir. Ayrıca otelimizi yılbaşından önce Eylül-Ekim gibi açmayı hedefliyoruz. Hilton’da yıldızlama yok. Servis odaklı otel kategorisindeyiz. Ama 5 yıldız konforunu sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...