“Don zararı sonrası 3 talep iletildi”

1 Mayıs 2015 15:32

Isparta tarım ekonomisinde 205 milyon TL’lik zarara yol açan zirai don vakası ile ilgili raporlama çalışmaları tamamlandı, ilgili bakanlıklara gönderildi.

Isparta'da 22, 23 ve 24 Nisan günlerinde ­7 dereceye kadar varan orandaki don vakası İl ekonomisini tahrip edecek bir sonuç yarattı. 303 bin dekarın 217 bin dekarlık diliminde 205 milyon TL'lik maddi hasar oluştu. Valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla don vakasıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Senirkent, Uluborlu, Gelendost, Eğirdir ve yakın bölgelerde tespit edilen zarar raporlaştırılarak başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili yerlere gönderildi.

3 KONUDA YOĞUNLAŞILIYOR

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, zararın giderilmesi, çiftçilerin yaralarının sarılması için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi. Valilik tarafından hazırlanan raporun ilgili bakanlıklara sunulduğunu anlatan Bilgiç, ‘’Don vakası sonrasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız Ali Babacan ile görüştük, Isparta'daki durumu anlattık. Gerçekten yaşanan mağduriyet büyük. Isparta'nın neredeyse tamamında çiftçilerimiz mağdur. Yeni mahsul bekleyen, umutlarını bu mahsule bağlayan üreticilerimiz mağdur durumda. Devletimiz bu mağduriyeti giderecektir. Bu doğrultuda 3 konuda yoğunlaşıyoruz. Taleplerimizi bu 3 konu doğrultusunda Ankara'ya ilettik. Çiftçilerimizin mevcutta ödemeye devam ettiği kredileri var. Bu kredi ödemelerinin ileri bir tarihe ötelenmesini talep ettik. Yine sıfır faizli yeni bir kredi imkânı oluşturulmasını talep ediyoruz. Son talebimiz ise zarar gören çiftçilere dekar başına ödeme yapılmasıdır. Bu 3 talebimizin olumlu sonuçlanması durumunda bu don vakasının yarattığı mağduriyetin giderileceğini düşünüyoruz’’ dedi.

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...