“Isparta, ilim şehri olma yolundaki kriterlere tıpa tıp uyuyor”

3 Kasım 2012 17:34

Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldızlı tarafından tadilatı yaptırılan Atabey İmam-Hatip Lisesinin açılışı törenle yapılırken, yine aynı okul bahçesinde 8 derslikli ek binanın temeli törenle atıldı.

Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldızlı ve ailesi, Vali Memduh Oğuz, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Atabey Kaymakamı Sedat İnci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or,  Atabey Belediye Başkanı Ali Bal, daire müdürleri, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla yapılan açılış töreninde ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.

Hacı Naciye Kasap Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunu gösterisinin ardından kürsüye gelen Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldızlı; “Çok heyecanlıyım. Bu okulun yapılmasında bana fırsat veren, yardımda bulunan, kolaylık sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk milletinin çok faziletli bir millet olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner; “Çok erdemli hayırsever bir milletimiz var. Paylaşmayı, bölüşmeyi seviyor, bölüştükçe de büyüyor” dedi.

Eğitime yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu belirten Atabey Kaymakamı Sedat İnci; “Aydınlık yarınlarımız eğitime yapılan yatırım sayesinde olacaktır. Ayrıca hayırseverler tarafından eğitime yapılan bu tür yatırımlar birlik ve beraberliğimizi perçinlemektedir” dedi.

Isparta’nın ilim şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Vali Memduh Oğuz; “Atabey eğitim bakımından, ilim bakımından önemli bir yerleşim yeri. 800 yıllık bir üniversiteye sahip bir ilçede bulunuyoruz. Dünyanın başka yerlerinde, başka ülkelerinde kendilerine cari yapay tarih arayanlar bunu görseler şaşırırlar.

Her zaman söylemiş olduğum gibi burası ilim şehri olmalı, tarihi itibariyle, konumu itibariyle Isparta buna müsait bir il. Hatta biz bunu bir slogan gibi söyledik ‘Mekke-Medine-Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf’ diye. Biz bunu üniversitemizin uluslar arası bir sempozyumunda bir tebliğ olarak, bir tez olarak sunduk ve tezimiz orada kabul gördü.

Bu gün dünyada ilim şehirleri oluşturulmuş, son 10 yılda bu ilim şehirleri kavramı çok gelişmiş. İlim şehri olma yolundaki kriterlere baktığımızda Isparta tıpa tıp bu kriterlere uyuyor. Eğer bu hayal Isparta için gerçekleşirse orta doğunun, Kafkasların ve balkanların ilim merkezi olur.

İstanbul Kalkınma Ajansının geçen ay yayınladığı kitapta, kalkınma kriterlerinde Isparta Türkiye üçüncüsü olarak belirlendi. Burada eğer Türkiye’de eğitimle ilgili bir yatırım yapacaksanız en iyi üç yerden bir Isparta’dır deniyor.

Mehmet Yıldızlı Beye sizler adına, ilimiz adına, insanlık adına teşekkür ediyoruz, Allah hayrını kabul etsin. Bu okulumuzda okuyacak olan çocuklarımıza da Allah zihin açıklığı versin” dedi.  

Konuşmaların ardından okulun tadilatını yaptıran Hayır İşadamı Mehmet Yıldızlı’ya Vali Memduh Oğuz tarafından plaket verildi.

Ardından Atabey Mehmet Yıldızlı İmam Hatip Lisesi 8 derslikli ek binanın temeli kurban kesilerek atıldı.

 

 

 

Bu haber 1060 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...