“İstiklal Marşı, İstikbal Marşı”

2 Mayıs 2015 11:59

Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) ile Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklaşa Öğretmenevi Konferans Salonunda ‘İstiklal Marşı, İstikbal Marşı’ isimli konferans düzenledi.

İstiklal Marşı, İstikbal Marşı isimli konferansa Isparta AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Muhammet Fatih Andı, SADED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Fatih Andı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup, SADED Isparta İl Temsilcileri ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Bağlı Kuruluş Müdürleri ile Çocukevleri  katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Türkiye de ilk defa Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan Gençlik Değerlerini Keşfediyor protokolü çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çocuk Evlerine konferans verildiğini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan SADED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Fatih Andı, Mehmet Akif Ersoy'un bahsettiği Asım'ın Neslinin milletin bakış açısınsa hizmet eden bir nesil olduğunu belirterek, asımın neslinin yolcularını anlatmak için bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.  Asım’ın medeniyet yerinde önemli bir yerinin olduğunu dile getirdi.

Konuşmacı olarak katılan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Muhammet Fatih Andı ise; ‘Milli Şairin hayatını, toplumsal değerini, çok yönlülüğünü ve Akif’i Akif kılan özelliklerini anlattı. Akif’in hayatından örnekler vererek, istiklal marşının halkın gönlünde yer bulmasında Akif’in iç dünyasının büyük etkisinin olduğuna vurgu yaparak “İstiklal Marşı, tüm toplum için önemlidir. O milletin kimlik kartlarından biridir. Mehmet Akif Ersoy’un çok yönlü bir insan olduğunu belirterek toplum tarafından benimsenmiş, sevilmiş, sayılmış değerli bir şahsiyet olduğunu söyledi. Andı, Mehmet Akif yalnızca bir söylem adamı değildir; aynı zamanda bir eylem adamıdır.  Onun için İstiklal Marşının her mısrası, her cümlesi, her kelimesi bu millet için önemlidir dedi.

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...