Isparta’da 5 okula ‘Beslenme Dostu’ Sertifikası

4 Mayıs 2015 18:48

İlimizde Beslenme Dostu Okul Kriterlerini taşıyan ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" almaya hak kazanan okullar belirlendi.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu açıklamayı yaptı; “29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması amacıyla, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile Okulların Koruyucu Sağlık Hizmetleri kapsamında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, obezitenin önlenmesi, duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan tüm iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Dünya Sağlık Örgütünün "Beslenme Dostu Okul Girişimi" Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ülkemizde başlatılmıştır. Bu protokolün amacı; ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesidir.

İlimizde bu kapsamda Beslenme Dostu Okul Kriterlerini taşıyan ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" almaya hak kazanan okullarımız şunlardır:

1. Merkez Halıkent Anaokulu

2. Merkez Sezer Mehmet Aldan Anaokulu

3. Merkez Sidre 2000 İlkokulu/ Ortaokulu

4. Merkez Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu/ Ortaokulu

5. Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda 27.04.2015 tarihinde saat: 16:00'da yapılan törenle "Beslenme Dostu Okul Programı" kapsamına alınan okullarımız temsilcilerine Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dt.Oğuzhan Yüksel tarafından takdim edilmiştir.

Sağlıklı nesiller sağlıklı beslenen çocuklardan oluşacaktır bilinciyle Isparta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında çalışmalarımız devam edecek olup amacımız İl genelinde tüm okullarımızı sağlıklı beslenmeyi teşvik eden ve sağlıklı beslenen bu programa dahil etmek olacaktır.

Sağlıklı beslenmenin temelini okullarımızda atalım, geleceğe sağlık ve güvenle bakalım”.

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...