“Davraz’la ilgili master plan bir an önce yapılmalıdır”

4 Mayıs 2015 18:52

Isparta Doğa Sporları Kulübü Başkanı Yusuf Güngör, Davraz revizyon imar planının yaklaşık 2 yıldır bakanlık tarafından onaylanmadığını ileri sürerek, ‘’13,5 milyon lira nereye harcanacak?’’ diye sordu.

Isparta Doğa Sporları Kulübü Başkanı Yusuf Güngör, Davraz’a yatırım amaçlı çıkarılmaya çalışılan 13,5 milyon TL’lik kaynakla neler yapılması gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Halen Davraz’da yapılaşma ve mekanik tesislerin nereye, nasıl ve ne şekilde yapılmasıyla ilgili ortada bir yol haritası olmadığını savunan Güngör, ‘’Türkiye’de hiçbir yerde hele bu iklim kuşağında 1650 m. rakımda kayak merkezi yoktur. İşte o nedenle Davraz Kayak Merkezi zincirsiz çıkılan kayak merkezidir. Davraz Kayak Merkezi’nde kar zonunun 1850 m’nin üzerinde olduğu bu kadar yıl sonra tartışması söz konusu bile olamaz. O nedenle Davraz Kayak Merkezi’nin yapısı gereği artık bütün planlama kayak pistleri için 1940 ve üst rakımlar olmalıdır’’ dedi.

‘’DAVRAZ, ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK DÜZEYE GETİRİLMELİ’’

Dünyada bütün gelişmiş kayak merkezlerinde en az 5 yıldızlı günübirlik tesislerin bulunduğuna dikkat çeken Güngör, ‘’Şu anda Davraz Kayak Merkezi’nde yaklaşık maliyeti 13 milyon 500 bin TL olan oteller alanından 1940 m. yüksekliğe mekanik tesis yapma düşüncesi vardır. İleri aşamada oteller yapılaşma alanının dolmasıyla yani oteller yatak sayısının 4000 ile 6000 kişi sayılarına ulaşmasıyla mutlaka bu tesisin yapılması gereklidir. Şu andaki oteller alanındaki yatak kapasitesi 400 kişi bile değildir. O nedenle temin edilmeye çalışılan 13 milyon 500 bin TL paranın öncelikle dağın zirvesine yapılmasıyla birlikte FIS Dünya Şampiyonları, FIS Olimpiyat Şampiyonluk Yarışlarının yapılabileceği uluslararası teknik verilere sahip pistlere ulaşılmış olacaktır. Davraz işte o zaman dünyaya taşınmış olacaktır. Zirveye yapılacak olan mekanik tesisle Davraz'da yayla turizmi, dağcılık, traking, dağ bisikleti, motosiklet, yamaç paraşütü gibi etkinliklerin yapılabilme olanağı sağlanmış olacaktır’’ diye konuştu.

‘’GÜNÜBİRLİKÇİLERİN TELESİYEJ ÇİLESİ SONA ERMELİ’’

Öte yandan telesiyej kuyruğundaki sivil günü birlikçilerin telesiyej çilesi çekmesinin Davraz için olumsuz düşünceler doğurduğuna dikkat çeken Güngör, ‘’60 ­ 70 KM rüzgâr hızında büyük risklerle çalıştırılmaya çalışılan veya çalıştırılamayan mekanik tesis yüzünden T BAR bölgesinde kayak yapılma şansı varken çekip giden kayakçının çilesi sona erecektir. Davraz'ın gelişmesini isteyen yöneticiler biran önce Davraz’la ilgili bir master planı hazırlatmalıdırlar. Yukarıdaki önerilerimiz düşüncelerimizin çok az bir kısmını oluşturmaktadır’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...