“İşletmeler birleşerek yurtdışıyla olan bağlantılarını güçlendirmeli”

4 Mayıs 2015 18:53

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım’ın Isparta ziyaretinde de üzerinde sıkça durduğu URGE ile ilgili firmalara açık çağrıda bulundu: ‘’Aynı sektörden 10 ve üzeri işletmeler birleşerek yurtdışıyla olan bağlantılarını güçlendirmeli. Masrafın yüzde 75’i Bakanlıktan’’

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın Isparta ziyaretinde dile getirdiği Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) hakkında bilgi verdi. Aslında bu projeyi Türkiye’de uygulayan Ticaret Ve Sanayi Odalarından ilkinin ITSO olduğuna dikkat çeken Başdeğirmen, ‘’Bundaki amaç; Bizim dışarıya karşı olan rekabetimizi ülke genelinde geliştirebilmek. Bakanlığın son zamanlarda çıkardığı önemli desteklerden biri. 3 yıl içinde bitmesi gereken bir proje. Aynı sektörden 10 ve üzeri işletmelerin birleşerek yurtdışıyla olan bağlantılarını güçlendirebilmek için yapılan destek. Burada yapılan tüm masrafların yüzde 75’ini net olarak Ekonomi Bakanlığı karşılıyor. Hükümetin bu kapsamda 3 yıl içinde yapacağımız çalışmalarda 650 bin dolar seviyesinde bir desteği var. Bunu Türkiye’de uygulayan ilk Ticaret Odalarından biri biziz. Bunun çalışmasını yaptık ve katılımcıları tamamladık. Ekonomi Bakanlığı’na müracaat yaptık ve kendileri de olumlu görerek onayladı. Biz de şuanda çalışmalarımıza başladık’’ dedi.

‘’BİR FİRMANIN 10 BİN TL MASRAFI VARSA BUNUN 7500 TL’Sİ BAKANLIK KARŞILIYOR’’

Öte yandan şuanda yaş meyve ve sebze ile gıda bölümünde bunu uygulamaya çalıştıklarını belirten Başdeğirmen, ‘’Bu bölümden 10 işletmeyle bunu yaptık. Bunun üzerine de çıkabiliriz. Katılan firmalarımızla birlikte 10 kez yurtdışından Isparta’ya alım için gelecek firmaları getirme imkânımız var. 10 kez de Isparta’daki üreticileri yurtdışına götürerek, yerinde tanıtma ve pazarlama imkânı sağlıyor bu proje. Onun yanında eğitim ve üretimle ilgili çalışmalar var. Personel destekleri var. Bunu çok iyi şekilde değerlendirip meyve bahçesi olan Isparta’mızda o desteği tüm üreticilerimize sağlamak istiyoruz. Diğer sektörlerde de bunu yapabiliriz. Mermer, mobilya, tekstil, kozmetik olabilir. Her sektörde en az 10 firmayı birleştirmek şartıyla aynı sektörden bu projeleri yapma imkânımız var. Bir firmanın 10 bin lira masrafı varsa bunun 7 bin 500 lirasını Ekonomi Bakanlığı destekliyor. Isparta’mız için hayırlı olacağına inanıyor ve tüm sektörlerin buna talep göstermesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...