‘’Otopark projesine ket vurmak istemiyoruz’’

5 Mayıs 2015 19:00

İl Genel Meclisi, Belediye'nin otopark projesine engel olmamak adına Özel İdare Parkı'na karşılık yeni bir takas teklifinde bulundu. Meclis, Belediye'den Böcüzade Parkı'nın bulunduğu alanda yaklaşık 12 bin m2’lik yeri talep etti. 

İl Genel Meclisi, Eski Özel İdare binasının bulunduğu, şimdi yeşil alan olarak kullanılan mülkiyeti Özel İdare'ye ait arazinin Belediye'ye devredilmesi karşılığında Belediye'den yeniden yer talebinde bulundu. İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı ilk oturumunda konuyla ilgili teklif İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir'den geldi. Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada ‘’Herkesin bildiği gibi Eski Özel İdare binasının bulunduğu arazi üzerinde Belediyemizin yapmak istediği bir otopark projesi var. Biz, bu projenin yapılmasına engel olmayalım diye Belediye ile ilgili bir takas konusu gündeme gelmişti. Isparta Belediyesinden yer göstermelerini istedik. Belediye de Böcüzade Parkın'ın olduğu yeri göstermişti. Sonra bilirkişi devreye girdi. Metrekare fiyatları ölçüldü. Eşit değil denildi. Bu sırada Isparta Belediyesi burada yapacağı otopark projesinin ihalesini yaptı. Şimdi Belediye otopark projesini Belediye, İl Genel Meclisi arazisiyle birleştirerek yapmak zorunda. Bizim de böyle bir projeye engel olmamız söz konusu olamaz. Madem Böcüzade Parkının tamamını bize vermiyorsunuz en azından bir kısmını verin diyerek yeniden bir teklifte bulunduk.

‘’KANGREN OLMUŞ BU KONU BİTSİN’’

Amacımız Belediyenin projesine ket vurmamak. Kimse de 'İl Genel Meclisi, arazisini vermedi engel oldu demesin' Biz en azından şu kadarını verin dedik, Kangren olmuş bu konunun bitmesini istiyoruz. Şimdi teklif yeniden Belediyeye gidecek. Bilirkişiler devreye girecek. Hesaplar yapılacak.  Tabi belediyenin de burada şunu düşünmesi gerekiyor. Yaptığı otopark projesine odaklanması gerekiyor ve bu işi bitirmesi gerekiyor. Eğer belediye yine olumsuz yanıt verirse Meclisimize konu yeniden gelir ama bu Meclisimizin son kararıdır. Bundan sonra artık biz kendi yapacağımız işe bakarız. Otopark projesine ket vuran da biz olmayız. Belediye'nin projesi yarım kalır. Çünkü birleşik bir proje yapılmış.  Özel İdare arazisini istiyorlar, biz de onlara kolaylık sağlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...