Otel Isparta bölgesindeki yaya yoğunluğu için tedbir alınacak

5 Mayıs 2015 19:00

AKP’li Meclis Üyesi Faruk Daşdöner, IYAŞ’ın işletmesini aldığı eski Isparta Oteli bölgesinde büyük  bir yoğunluğun meydana geldiğini ve burada yayalar ve trafik için tehlike oluştuğunu belirtti. Başkan Günaydın da Monoray Projesi’ne buranın da dahil edileceğini söyledi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumunda IYAŞ’ın işletmesini aldığı eski Otel Isparta’nın bulunduğu alanla ilgili sorunlar gündeme geldi. AKP’li Meclis Üyesi Faruk Daşdöner, Kaymakkapı Meydanı’nda Isparta Oteli’nde ticari alan oluşması ve altına da dünya markalarının gelmesinden dolayı orada ciddi bir yaya trafiği meydana geldiğini söyledi. Bu anlamda Bedesten ve diğer taraflara geçişlerde ciddi sıkıntılar gözlemlediklerini belirten Daşdöner, ‘’Bir mağaza açıldığında bu kadar oldu diğer mağazalarla ciddi sıkıntı olacağını düşünüyoruz. Orada alt-üst geçit veya farklı trafik düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz’’ dedi. Daşdöner’in ardından AK Parti grubu ayrıca otelin altındaki bir firmanın reklam tabelasının çok büyük olduğunu ve bunun görüntü kirliliğine ve esnaf camiasında haksız rekabete neden olduğunu savundu.

‘’SIKINTIYI MONORAY İLE ÇÖZEBİLİRİZ’’

Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da ‘’Monoray diye bir sistemimiz gelişiyor. Buraya da önem verelim ve burayı da dahil edelim. Ayrıca tabelayla ilgili bana birkaç yerden uyarı geldi. Bir araştıralım. Ancak ilgili firma dükkan büyüklüğüne göre araştırmış ona göre yapmış sanırım. Bu durumu incelemeye aldıralım. Bu firma Türk firması ve dünyada yol alıyor. Yabancı firmalar her yeri zapt etti. Böyle bir yerli firmanın olması ve dışarı yayılması bana biraz sevinç ve gurur veriyor’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...