‘’5 paralık iş için yaşlılarımız eziklik çekmemeli’’

5 Mayıs 2015 19:01

MHP’li Meclis Üyesi Nedim Yürekli, 65 yaş ve üzeri kişilerin otobüslere kimlik göstererek binmelerinin onur kırıcı durumlara sebebiyet verdiğini belirterek, bunun fotolu kart şekline dönüştürülmesini talep etti. Yürekli, ‘’İslam kültüründe büyüklere ayrı bir önem verilir. 5 paralık bir işten dolayı otobüs kapılarında o kardeşlerimizin eziklik çekmelerini istemiyoruz’’ dedi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu  üyelerin önergeleriyle açıldı. MHP’li Meclis Üyesi Nedim Yürekli, 65 yaş ve üzeri kişilerin toplu taşıma araçlarına binerken yaşadıkları sorunları dile getirdi. Yaşlıların otobüse binerken nüfus cüzdanlarını ibra etmek zorunda olmalarının kendilerine kırıcı geldiğini ve bunun başka bir yöntemle düzeltilmesi gerektiğini savunan Yürekli, şunları söyledi;

‘’KALPLER KIRILMAMALI’’

‘’65 yaş ve üzeri kişilerin belediyelerimize ve belediyelerimizin yetki verdiği şahıs, şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden yararlandırılmaları bir kanun hükmüdür. Aynı kanuna göre o haktan yararlanmak isteyenlerin nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Her ne kadar yasada nüfus cüzdanı gösterilmesi yeterli denilse de bazı taşıt sürücülerinin nüfus cüzdanlarına baktıklarında kazaya sebebiyet olduğundan, daha da önemlisi o yaşa gelmiş kişilerin bir takım eziklik yaşadığı ve sıkıntıya düştükleri görülen bir şey. Bu durum istense de istenmese de kalplerin kırılmasına ve gönüllerin incinmesine sebep olmaktadır. Bizim belediye meclisi olarak yetkimiz dahilinde olan bir husus var ise onu fotoğraflı karta bağlamak arzusunda yaşlılarımızın çoğu.

‘’BU KONUDA GEÇ KALDIK’’

Türk ve İslam kültüründe büyüklere ayrı bir önem verilir. 5 paralık bir işten dolayı otobüs kapılarında o kardeşlerimizin eziklik çekmelerini istemiyoruz. Bu konuda kooperatif başkanı Mehmet Yavuz’la görüştüm. Daha önce bir teşebbüste bulunduklarını ancak başaramadıklarını söylediler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı 65 yaş ve üstü kişiler için kart düzenlemişler. Buna rağmen güzel Ispartamız, genelde ilklere imza atmaya alışık şehrimiz bunda biraz geç kaldı. Hem dinimizin, hem de gelenek ve göreneklerimizin bir geleneği olarak yaşlılarımızı bu sıkıntıdan ve eziklikten kurtaralım. Kendilerine kart verelim.’’

‘’EN KISA ZAMANDA UYGULAMAYA ALIRIZ’’

Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuyla en kısa zamanda ilgilenilmesi gerektiğini belirtti. Bu arada Halk Otobüsleri Kooperatifini temsilen Belediye Meclis Üyesi Faruk Daşdöner, daha önce bu konuyla ilgili bir takım görüşmeler yaptıklarını bildirerek ‘’Halk Otobüsleri Kooperatifleri olarak daha önce bu konuyla ilgili sıkıntılar olduğu için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile bir görüşme yaptık. Ancak çıkan kanunda nüfus cüzdanıyla binilmesi ibaresi olduğu için insanları bu kartı almaya zorlayamayacağımızı, nüfus cüzdanı gösteren 65 yaş ve üzeri kişilerin bu şekilde binebileceğini söylediler. Ancak bazı büyükşehirlerde bu sıkıntı bir şekilde çözülmüş. Biz de onları inceleyerek en kısa zamanda bunu uygulamayı arzularız’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...