Yalvaç Hıdırellez ile şenlenecek

6 Mayıs 2015 19:00

Yalvaç Belediyesi’nin öncülüğünde her yıl gerçekleştirilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da 6 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek. Türklerin Yalvaç’a gelişi kadar eskiye dayanan şenlikler her zamanki yeri olan Hıdırlık tepesinde yapılacak.

Halk takvimine göre baharın gelişini kutlamak için her yıl 6 Mayıs tarihinde bütün Türk dünyasında kutlanan Hıdırellez şenlikleri Yalvaç’ta geleneksel yeri olan Hıdırlık Tepesinde düzenlenecek.

Hıdırlık tepesindeki etkinliklere saat 10:30’da okunacak mevlit ve şerbet ikramı ile başlanacak. Ardından saat 11:00’de şenliklerin resmi açılış töreni yapılacak. Törende Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü günün anlamını belirtir konuşma yapacak, halk oyunları ekipleri gösteriler sunacak, Yalvaç türküleri seslendirilip, çocuklara yönelik çeşitli yarışmalar gerçekleştirilecek. Açılış töreni ise tören alanının ortasında hazırlanan Hıdırlez ateşinin yakılması ve üzerinde atlanması ile sone erecek.

Ayrıca açılış töreninde çocuklara uçurtma dağıtılarak uçurtma şenliği de yapılacak.

Ateşin yakılmasının ardından alanda, tavuklu pilav, irmik helvası ve ayrandan oluşan Hıdırellez yemeği halka ikram edilecek. Tabildotta Yemeğini alan yalvaçlılar, tepedeki yeşil alan düzenlemesi içinde piknik havasında baharın gelişini hep birlikte kutlayacak.

Aynı gün akşam da bir halk konseri düzenlenecek. Yalvaç Anlatan meydanda kurulan sahnede verilecek konsere Abdullah İpekçi, Bayram Toptaş ve Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından kurulan müzik gurubu katılacak.

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...