Teknoloji Kulübü "Türkiye´de Bilimin Dünü, Bugünü, Yarını" Konulu Konferans Verdi

7 Mayıs 2015 18:26

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen “Türkiye ‘de Bilimin Dünü, Bugünü, Yarını“ adlı konferans verdi.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş konuşmasında Türkiye’de bilim ve teknolojinin önemine değinerek bu alanlarda kalkınma sağlanmasının eğitime bağlı olduğunu vurguladı.  Bilim ve teknolojinin tarihsel gelişimi, Osmanlı zamanında doruklara ulaşmasının ardından hangi çağda ve ne sebeplerle geride kaldığı konuları hakkında bilgiler veren Alakuş, bugün dünyaya yön veren ülkelerin bilim ve teknoloji anlamında hangi atılımları gerçekleştirdiği, sanayi strateji planlarını neye dayandırarak yaptığı soruları üzerinde durdu.

Ülkemizde de bilim ve teknoloji anlamında tekrardan bir ivme yakaladığımızı söyleyen Ferdi Alakuş,  “Bilim ve teknolojinin gelişmesinde, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma için hiç şüphesiz en büyük güç insan gücümüz. Bu anlamda eğitimin, kalkınmanın en temel unsuru olduğunu ve fen, teknoloji - mühendislik alanlarında uygulamalı eğitim vermemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu alanlarda azalan ilgiyi arttırmak için Avrupa’nın yaptığı gibi müfredatımıza robotik derslerin konulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan, Ferdi Alakuş’a ve vekili Sinan Çarpan’a teşekkür belgesi takdim etti.

Programın ardından Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Can ile bir araya gelen Alakuş ve Çapan, geleceğin teknolojisi olan elektrikli araçlar konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Akabinde Alakuş, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Elektrik –Elektronik Mühendisliği’nde bulunan ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ROBOLAB adlı robotik laboratuvarını ziyaret ederek Kuka adı verilen robot eğitim setlerini inceledi. Bunun ülkemiz için büyük bir teknoloji olduğunu belirten Alakuş, “Böyle bir projeyi ülkemize ve Sivas Üniversitesine kazandırdıkları için emeği gecen tüm hocalarımızı kutluyorum.” dedi.

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...