SDÜ Mimarlık Bölümü Workshop Etkinliğine Ev Sahipliği Yapıyor

7 Mayıs 2015 18:27

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri, 5 – 9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Tarihi Dokuda Çağdaş Ek” temalı proje çalışması kapsamında workshop etkinliğiyle bir araya geldi. SDÜ Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, “Üzüm Pazarında Saçak Tasarımı” ve “Köy Pazarında Düzenleme” konularını ele alarak proje çalışmalarına başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SDÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Doç Dr. Gülin Beyhan, etkinliğin amacının iki üniversitenin öğrencilerinin kaynaşması ve tarihi – kentsel alanda yeni fikirler üretmek olduğunu söyledi. Beyhan, programın hem akademik, hem bilimsel hem de sosyal birliktelik açısından en iyi şekilde değerlendirilmesi dileklerinde bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Elif Çelebi de etkinlik programının içeriğinden bahsederek çalışma sonunda ortaya çıkan ürünlerin mimarlık okulları ve Mimarlar Odası’nda sergileneceğini belirtti. Çelebi, atölye çalışmalarının SDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Gençel, Doç Dr. Gülin Beyhan, Doç. Dr. Hacer Mutlu Danacı, Yrd. Doç. Dr. Elif Çelebi, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Türk ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır‘dan oluşan jüri tarafından değerlendirileceğini söyledi. 90 öğrencinin katıldığı proje çalışmalarını Isparta Belediyesi’ne sunmayı hedeflediklerini belirten Çelebi, etkinliğin Isparta’ya önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Bu haber 1504 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...