Gökçay’da hıdırellez coşkusu

8 Mayıs 2015 16:37

Isparta Valiliği ve Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği hıdırellez programı coşku içinde geçerken vatandaşın ilgisi de bir o kadar yoğun oldu.

Türk Dünyasında mevsimlik bayram olarak ta nitelendirilen 6 Mayıs günü Hz Hızır ve Hz İlyas Peygamberin yer yüzünde buluştukları gün olarak de belirtilmektedir. Bundan dolayı da vatandaşlar 6 Mayıs tarihini bayram ederek çeşitli etkinliklerle bu günü kutlamaktadır. Özellikle yeşil alan, park ve mesirelik bölgelerin tercih edildiği bu günde vatandaş gönlünce eğlenmenin tadını çıkarmaktadır. Bu vesile ile Isparta Valiliği ile Isparta Belediyesi de ortaklaşa Gökçay mesirelik alanında bir etkinlik düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İ. Veli Kayacan günün anlam ve önemi hakkında kısa bir konuşma yaparak Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir dışında olması nedeni ile bu etkinliğe katılamadığını dile getirdi.

Isparta Belediyesi Mehteran ekibi ve Folklor grubunun muhteşem gösterisi ile devam eden programda Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik öğretmenlerinden oluşan gurupta programı söylediği şarkılar ile süsledi. Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşmasının da canlandırıldığı program ikram ile sona erdi.

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...