Çünür’lü kadınlardan Başkan Özmeral’e ziyaret

5 Kasım 2012 15:33

2012 yılı AB Eğitim ve Gençlik Programları gençlik girişimleri çerçevesinde kabul edilen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Gözde Büyüksamancı, Tuğba Aslan, Dilek Köse ve Süleyman Aydemir ile Matematik Bölümü öğrencisi Nazlı Tuğçe Baytaroğlu ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Okan Tekeli’nin hazırladığı “Gökyüzünün Yarısı” isimli projenin eğitim faaliyetleri kapsamında Isparta’nın Çünür Mahallesi’nde yaşayan kadınlar Eğirdir’e gelerek Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret etti. 

Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç, Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit ve 30’a yakın Çünür Mahallesi bayanları Başkan Özmeral’i ziyaret edip daha sonra Eğirdir’i tanıma fırsatı buldular. Isparta Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit ziyarette Başkan Özmeral’e “Şairler Seçkisi Şiir Antolojisi” isimli kitap hediye etti. Şair Ecevit, ayrıca Eğirdir Şiir Akşamları için Başkan Özmeral’i kutladı.
Ziyarette proje hakkında bilgi veren öğrenciler, Isparta Çünür Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu tarafından yürütülen proje, kadına yönelik aile içi şiddetin bir suç ve kadın bedenine, benliğine yapılan bir saldırı olduğu bilincini oluşturmayı, kadınların toplumda sırf “kadın” olmaktan dolayı karşılaştıkları ayrımcılıklarla mücadele edilmesi gerektiğini, gençlerin sosyal sorunlara karşı duyarlılıklarını geliştirmeyi ve AB Gençlik Girişimlerini öğrenmelerini sağlamayı, kadının bir birey olarak toplumda etkin rol alabilmesini ve kadın hakları konusunda farkındalığın artırılmasının amaçlandığını söylediler.
Proje kapsamında, Çünür Mahallesi’nde yaşayan 30 kadına SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe Alican, kadın hakları konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli eğitimler ve geziler düzenlendiğini ifade etti.
Gökyüzü’nün Yarısı Projesi kapsamında, kadınlara, aile içi etkili iletişim, kadının medeni hakları, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde polisin rolü, kadın sağlığı, kadın sivil toplum kuruluşlarının ve toplumsal cinsiyet farkındalığının oluşturulmasında kadın sivil toplum kuruluşlarının rolü, aile içi şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri konularında uzman kişiler tarafından bilgilendirmeler yapılacak. Eğitim seminerlerinin yanı sıra proje faydalanıcılarıyla sinemaya, tiyatroya gitme, el sanatları ilgisi oluşturma, önemli yerel idari birimlerin ziyaretiyle kadınların, eşitlik temelinde, sosyal hayatın her alanında aktif olarak rol alabilmelerini sağlamak maksadıyla çeşitli faaliyetler de yer alıyor.
Ziyaretten büyük mutluluk duyan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı memnuniyetini ifade etti. Başkan Özmeral, “Süleyman Demirel Üniversitesi hocaları ve öğrencilerinin yapmış olduğu proje kapmasında Çünür Mahallesi’nde yaşayan kadınlar Eğirdir’imize gelerek bizleri mutlu etmişlerdir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje sayesinde Eğirdir’imiz de tanıtılmış oluyor.” dedi.
Ziyarette Başkan Özmeral, Eğirdir’i tanıtıcı broşürlerden kadınlara dağıtırken her birine tek tek ayyıldızlı Tük Bayrağı hediye etti. İkramlarda bulunan Başkan Özmeral’e kadınlar, “Başkanım sizi çok seviyoruz. Allah işlerinizde yardımcı olsun. Başarılı çalışmalarınız var. Bizi ağırladığınız için de ayrıca teşekkür ediyoruz” diyerek Belediye’den ayrıldılar.

 

Bu haber 1481 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...